Hlavní obsah

Začal prodej vánočních kaprů

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ulicích měst a především u obchodních center se od dnešního dne objevily kádě s kapry a začal prodej klasické štědrovečerní pochoutky.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Kapři už se prodávají.

Článek

V Mladé Boleslavi (na snímku) i dalších místech je k mání tradiční třeboňský kapr. „Cena se oproti loňsku trochu zvedla. Vloni byli ti větší kapři kolem 85 korun za kilo a letos jsou za 93. Za 85 korun jsou ti menší do 2,5 kilo, ale těch tolik není,“ ukazoval prodejce na kádě.

Foto: Radek Plavecký, Právo

V prodeji budou kapři až do Štědrého dne. Koupit si lze rybu živou, ale také ji prodejci na počkání ovšem za příplatek zabijí, vykuchají a naporcují.

Reklama

Související témata:

Související články

Co před Vánocemi zažívají kapři

Kapr patří k české vánoční tradici. Jeho cesta na slavnostní štědrovečerní stůl je poměrně dlouhá. Začíná již na podzim výlovem rybníků, uskladněním například...

I v luxusních restauracích chtějí kapra

Šéfkuchař Jan Horký z Obecního domu, který vařil mimo jiné i pro Baracka Obamu, ví, co hosté na Vánoce chtějí. Žádný luxus, ale tradice. I v těch nejdražších...

Výběr článků

Načítám