Hlavní obsah

Pelmel může zpříjemnit předvánoční shon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro ty, kterým není blízké obcházení přelidněných nákupních center, a dlouhé fronty u pokladen u nich vyvolávají fobii, se nabízí vánoční Pelmel v galerii Supermarket wc v Karlových Varech. Originální galerie, která vznikla na místě bývalých veřejných záchodků, si nejen pro své fanoušky připravila na prosinec milou předvánoční akci.

Foto: Archiv Thinkstock

Lepší než předvánoční shon je například teplý svařák a klid, třeba na výstavě. Ilustrační foto

Článek

Prodejní výstava Vánoční Pelmel nepředstavuje jen přehlídku originálních prací mladých českých designérů, ale dává návštěvníkům možnost zastavit se v předvánočním shonu, užít si pohodu a pořídit dárky pro své blízké v klidu a na jednom místě.

Mezi vystavujícími jsou zastoupeni módní i produktoví designéři, šperkaři, ale například i menší knižní nakladatelství, která se věnují především tvorbě pro děti. Nechybí knihy od alternativního nakladatelství Baobab, nově jsou představeny výtvarně velmi zdařilé dětské knihy dua Milada Rezková – Lukáš Urbánek.

Pojítkem většiny vystavených produktů je nejen kreativita a originalita, ale také šetrný přístup k přírodě. Tereza Bredlerová ze sdružení Protebe live, která galerii provozuje, k tomu říká:

„Když se tak probírám dárky, které nabízíme, zjišťuji, že většina z nich má ekologický podtext, ať už jsou to nápadité tašky šité ze starých pneumatik nebo recyklovaných netkaných tkanin, nebo třeba šperky z odpadního materiálu počítačů. Naši návštěvníci se ale nemusí bát, že by šlo o nějaké nekvalitní věci. Mladí designéři sice k výrobě zmiňovaného zboží využívají odpadu, ale zpracovávají ho s precizní řemeslnou zručností a kreativitou sobě vlastní.“

Foto: Profimedia.cz

Na své si v galerii přijdou i vyznavači retro stylu. K dostání totiž jsou i síťovky, nákupní tašky známé především z dob seriálu Žena za pultem. V poslední době jejich popularita stále roste, a není se čemu divit. Jsou skladné a především ekologické, protože eliminují používání tzv. igelitek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám