Hlavní obsah

Pekaři upekli vánočku dlouhou osm metrů

Nejdelší vánočku v České republice, měřící více než osm metrů, upekl kolektiv pekařů pekárny Penam v Českých Budějovicích. Veřejnost ji mohla spatřit na Staroměstském náměstí v Praze.

Foto: Penam

Rekordní vánočka váží 61 kilogramů.

Článek

Vánočka váží 61 kg, je široká 28 centimetrů a je upletena z devíti pramenů o délce zhruba dvacet metrů. Pekaři a pekařky ji pletli 35 minut a na posyp použili dva kilogramy sekaných mandlí.

Rekord byl náročný, protože i tuto maxivánočku pletli pekaři a pekařky ručně. „Pokusit se o nový rekord v této oblasti byla pro můj tým velká výzva. Jsem rád, že se to podařilo, a pevně věřím, že lidem bude chutnat. V každém případě to určitě přispěje k vytvoření předvánoční atmosféry,“ říká pan Radek Paulík, ředitel pekárny v Českých Budějovicích.

Značka letos připravila již druhý rekord, upekla i nejdelší chléb měřící 11,2 m při příležitosti Světového dne chleba.

TIP: takhle dlouhou vánočku asi neupečete. Zkuste ale náš recept na nejlepší vánočku na Proženy.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Nechtěný dárek nemusí končit v koši

Asi každému se stalo, že pod vánočním stromečkem našel dárek, který nebyl tím pravým ořechovým. Ačkoli je první reakcí na nechtěný dárek odmítnutí a snaha ho...

Vánoční trhy mají už nyní obří návštěvnost

Proti minulým letům se vánoční trhy zvláště na pražském Staroměstském a Václavském náměstí těší letos nebývalému zájmu. Zatím z řad Čechů. Ale bude hůř. Díky...

Výběr článků

Načítám