Hlavní obsah

Nejhezčí vánoční vzpomínkou jsou pro Vlastimila Harapese pomeranče

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Známý baletní umělec Vlastimil Harapes o Vánocích léta nevynechá návštěvu přítelkyně, se kterou navíc zvou k štědrovečernímu stolu osamělé přátele. Nejvíc ale vzpomíná na dětství, kdy konečně mohl ochutnat vzácné pomeranče.

Nejhezčí vánoční vzpomínky Vlastimila Harapese Video: Novinky

 
Článek

Jak u něj vlastně probíhají Vánoce? „Je to už takový zvyk, že má přítelkyně Eliška dělá večeři přesně tak, jak byla zvyklá z domu v Podkrkonoší. Začínáme hubníkem a pak pokračujeme rybí polévkou, kaprem a salátem. Vždy zveme někoho, kdo zůstává sám. Takových lidí je v našem věku už hodně, takže se pokaždé snažíme někomu zpříjemnit Vánoce,“ vysvětluje Harapes.

Na nejkrásnější svátky v roce má z dětství krásné vzpomínky. „Pamatuji si nejvíc na to, že jsem se nejvíc těšil na pomeranče. Narodil jsem se totiž po válce. Ty pomeranče byly na skříni, kam jsme jako děti nedosáhly. Proto jsem se těšil, až sestoupí do nižších sfér, kde je budeme moci oloupat a sníst,“ směje se Harapes.

Vzpomíná i na Petrohrad, kde tančil ve slavném baletu Labutí jezero. Zde se slaví svátky v jiném termínu. „Moje pedagožka s partnerkou mi ozdobily stromeček, daly mi dáreček a vytvořily atmosféru, abych se cítil jako doma,“ uzavřel baletní mistr.

Reklama

Související témata:

Související články

Lákadla nejnovějších tabletů

Prakticky všichni přední výrobci přispěchali před Vánocemi na trh s novými tablety. Nabídka je opravdu rozmanitá, poradíme, jak se v ní vyznat a jak vybrat ten...

Výběr článků

Načítám