Hlavní obsah

Nejdražší vánoční večeře vyjde na čtyři milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Nejdražší vánoční večeři světa si zřejmě letos dopřejí jen nejodvážnější miliardáři. V přepočtu na koruny totiž vyjde na čtyři milióny, má čtyři chody a předkrmem je íránský kaviár z běluhy, jehož jediná porce vyjde na zhruba 156 tisíc korun. Podle serveru VeryFristTo.com výtěžek z prodeje tohoto menu putuje na charitu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Celková suma hradí ve vánoční večeři čtyři chody pro čtyři osoby. Předkrm tvoří íránský kaviár z běluhy zakapaný 150 let starým balzamikovým olejem. Hlavním chodem je pečená krůta nadívaná hovězím Wagyu a srdíčkem. Vše je posypáno pistáciemi Akbari a padesátikarátovými lístky zlata.

Dezert je vyroben z cibetkové kávy se šlehačkou a vodního melounu Densuke. K pití se podává šampaňské z období před první světovou válkou, jehož láhev vyjde na 1,16 miliónu korun.

Foto: Profimedia.cz

„Tohle menu je určitě pro velmi náročné chuťové buňky lidí nebojících se utratit hříšné peníze, ale bude to zcela jistě především bezkonkurenční delikatesa,“ tvrdí majitel serveru Marcel Knobil.

Večeři připraví světově proslulý šéfkuchař Ben Spalding přímo doma u klienta.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoční stromky mohou i zabíjet

Většina evropské populace si Vánoce bez stromečku neumí představit. Nazdobený jehličnan vítězí jako nejoblíbenější symbol těchto svátků. Málokdo ale tuší, že...

Výběr článků

Načítám