Hlavní obsah

Vánoční stromky mohou i zabíjet

– Londýn

Většina evropské populace si Vánoce bez stromečku neumí představit. Nazdobený jehličnan vítězí jako nejoblíbenější symbol těchto svátků. Málokdo ale tuší, že každý rok připraví o život několik lidí, zvláště dětí.

Foto: Profimedia.cz

Pro alergiky raději umělý, než živý stromeček.

Článek

Rodiče většinou netuší, že mají doma alergika a koupí živý stromek. Extrémní reakce imunitního systému na jehličnan může posléze vést k anafylaktickému šoku a smrti.

Jen na vlásku visel život také u šestiletého Thea, který má extrémní alergii na jehličí. Když se živého stromečku dotkl, dostal anafylaktický šok a bez okamžité pomoci by zemřel. Naštěstí jeho matka Bree věděla, že mohl alergii zdědit po ní a včas zasáhla.

„Než jde ke komukoli o Vánocích na návštěvu, musím se ujistit, že nemají doma živý stromek,“ svěřila Bree Lesterová listu The Sun.

Její rodiče přitom trvají na tradici živého jehličnanu, při návštěvě jejich domu tak musí být stromeček zavřený v samostatné místnosti, kam ona ani Theo nevkročí.

Reklama

Související témata:

Související články

Barvou letošních Vánoc je šedá

Tradičními barvami Vánoc vždy byly zlatá, červená a zelená. I Vánoce ovšem podléhají módě. Letos tedy tradiční barvy ustupují do pozadí a nahradit se je chystá...

Výběr článků

Načítám