Hlavní obsah

Vánoční knihy - Leon de Winter, Halina Pawlowská i Simpsonovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce jsou opravdu za dveřmi. Při hledání vánočních dárků na poslední chvíli vám možná pomůžou i naše dnešní knižní tipy.

Článek

Leon de Winter: Právo na návrat

Jak bude vypadat Izrael roku 2024? Vize Leona de Wintera je v perspektivě současného politického vývoje až mrazivě apokalyptická.

Izrael se po dlouhých letech marného boje se sílícími pumovými a raketovými útoky Palestinců scvrkne na proužek území u pobřeží s Tel Avivem jako jediným městem. Kdo mohl, ze země uprchl. Mezi těmi, kdo zůstali, je i Bram Mannheim, bývalý profesor dějin Blízkého východu, nyní dobrovolný řidič sanitky a soukromý detektiv specializovaný na hledání pohřešovaných dětí....

Odeon, překlad Ruben Pellar, 384 str., váz., 319 Kč

Halina Pawlowská: Ještě že nejsem papež

Soubor povídek překypujících laskavým humorem od všestranné autorky, scénáristky a moderátorky Haliny Pawlowské. Knihou se prolínají ilustrace Eriky Bornové.

Ta žena věří v happy endy! A proto je logické, že i její příběhy jsou plné radosti ze života a vtipné nadsázky.

Motto, 280 str., váz., 269 Kč

Alessandro Gallenzi: Bestseller

Britská satira, kterou autor pojal jako tragikomedii mravů, je zároveň zoufalou fraškou nakladatelského podnikání a věčným čekáním na bestseller.

Jim Talbot, věčný smolař, který se svými literárními pokusy u nakladatelů ne a ne pochodit. Charles Randall naopak ztělesňuje svérázného starosvětského vydavatele, jenž byl právě „odejit" po třicetileté službě kvalitní literatuře, protože neuměl vydělávat. V ovzduší plném intrik se tito dva vášniví zastánci psaného slova tu a tam míjejí, ale nestřetnou.

Leda, Rozmluvy, překlad Petra Diestlerová, 272 str., váz., 249 Kč

Mary Trainor, Bill Morrison, Lona Williams: Simpsonovi - Vrací úder!

Nejslavnější kreslená rodinka na světě poté, co dobyla televizní obrazovky, pokořila i svět komiksu. Tady máte její další příhody.

Děda Simpsons zavzpomíná na staré zlaté časy deprese, Patty a Selma se stanou letuškami, ve Springfiedlu dojde k válce televizních stanic a McBain se rozhodne dokázat, že i v Homerovi je (někde hluboko pod sádlem) zdravý duch!

Crew, překlad Petr Putna, 128 str., brož., 299 Kč

Michael Ridpath: Predátor

Michael Ridpath zasadil svůj napínavý příběh do světa, který důvěrně zná ze své dřívější praxe - do říše finančníků.

Špičková investiční banka Bloomfield Weiss pořádá výcvikový program, kam se dostanou jen ti z nejlepších v oboru - cílevědomí, draví a vítězní. Během tohoto programu se setkávají Chris a Lenka. Na večírku po skončení výcviku jeden ze skupiny zemře a ostatní se rozhodnou zatajit opravdové okolnosti jeho smrti. O deset let později vidí Chris Lenku umírat v zasněžené pražské uličce. Souvisí to nějak se starými událostmi?

Plejáda publishing, překlad Lucie Paulová, 280 str., váz., 289 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám