Hlavní obsah

Petr Novotný: O Vánocích nestrpím žádné novoty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bavič Petr Novotný (63) chce i letošní Vánoce prožít naprosto klasicky a tradičně. Nikdy nebyl o svátcích mimo domov a vůbec po tom netouží. K Vánocům podle něj žádné "novoty" prostě nepatří.

Foto: Profimedia.cz

Petr Novotný s částí své velké rodiny

Článek

„Každý rok se scházíme celá rodina pohromadě. Na svátky se připravujeme s předstihem, už koncem listopadu jsem s manželkou řešil dost zásadní problém,“ prozrazuje Petr Novotný.

„Já si dost potrpím na rodinné oslavy. A jsem rád, když u společného stolu zasedneme párkrát do roka ke svátečnímu hodování. Problém je ale v tom, že nás postupně přibývá a že už tak velký stůl, abychom se za něj všichni vešli, doma nemáme,“ svěřuje se se svými starostmi.

Velká rodina se za malý stůl nevejde

Například jeho dcera Lenka má už dvě děti, syn Pavel si určitě přivede partnerku…  „A dost možná, že i někdo další někoho pozve,“ přemýšlí nahlas Petr a dodává, že definitivní rozhodnutí, jak se věc zcela zásadní bude řešit, ještě při rodinné poradě nepadlo.

„Buď si půjčíme stůl, nebo uděláme jeden zcela zvláštní, vysloveně dětský. Koupit rychle velký stůl se mi do Vánoc asi nepodaří, ale už teď si dávám novoroční předsevzetí, že to určitě do příštích Vánoc vyřeším. Nejspíš ho nechám udělat,“ dušuje se Novotný.

O tom, co bude na slavnostním stole, má zcela jasno. „Budeme mít klasickou tradiční štědrovečerní večeři jako ve většině českých domácností, rybí polévkou počínaje, cukrovím konče. Pak si budeme nadělovat dárky, mladí se rozprchnou a my půjdeme s manželkou na krátkou procházku se psem. A pak budeme koukat na televizi,“ prozrazuje bavič svůj program.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám