Hlavní obsah

V jihlavské zoo očekávají narození vzácných opiček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásný vánoční dárek očekávají chovatelé a další zaměstnanci Zoologické zahrady Jihlava. Ve vánočním čase by se tu měla narodit mláďata poměrně vzácných drápkatých opiček – tamarínů tmavohřbetých (Saguinus nigricollis).

Článek

Jak bude vypadat vánoční jídelníček zvířátek?

„To je samozřejmě specifické pro různé druhy zvířat. Například medvědi mají nejraději tvaroh, vejce, hroznové víno a samozřejmě med, zatímco lemuři upřednostňují banány, fíky, melouny a hrozny před zeleninou,“ popisuje Kateřina Kosová z jihlavské zoo.

„Zvířatům bohužel moc přilepšovat nemůžeme, mají přesně určené krmné dávky, které se nesmí překračovat. Ale vzhledem k tomu, že složení potravy se v jednotlivých dnech mění, ošetřovatelé jim často na Štědrý či jiný sváteční den přilepšují tím, že vyberou specialitu, kterou mají zvířata nejraději,“ dodala Kosová.

Adventní dílny v zoo

O víkendu 5. - 6. prosince si na několika stanovištích v areálu zoo zájemci budou moci vyrobit vánoční dekorace, přáníčka, ozdoby na stromeček či drobné dárky z přírodních materiálů.

Jako každý rok bude svátečně nazdoben a nasvícen celý areál zoo, uvnitř několika pavilonů budou vánoční stromečky a v africké vesnici Matongo nebude chybět již tradiční černošský betlém.

Od 28. do 30. prosince se uskuteční večerní prohlídky zoo. „Bude to ten správný čas prohlédnout si letošních mláďata levhartů cejlonských a levhartů perských,“ podotkla Kateřina Kosová.

Netradiční prohlídky s průvodci vánočně osvětlenou zoo, při kterých nebude chybět překvapení pro děti nebo něco na zahřátí pro dospělé, začínají vždy v 16 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám