Hlavní obsah

Koza utekla z betléma za kamzíkem

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do lázeňských lesů k legendárnímu Jelenímu skoku, který symbolizuje na skále nad karlovarským údolím s termálními prameny plastika kamzíka, utekla v pátek večer z živého betléma u anglikánského kostela Na Vyhlídce v Karlových Varech koza Líza.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Pořadatelé přinášejí ke karlovarskému anglikánskému kostelu černou ovci do živého betléma, ze kterého v pátek utekla za kamzíkem koza Líza.

Článek

Dobrodružný útěk jí trval celý den, než se ji provozovatelům benefičních trhů u zmiňovaného kostela podařilo v sobotu navečer nedaleko kamzíka najít a odnést zpět do betléma. Jako by se chtěla na kamzíka jen podívat a pak se podvolila svému předvánočnímu osudu a nechala se bez odporu odnést. Po celou dobu jejího výletu po ní marně pátrala karlovarská policie a také městští strážníci.

Kvůli zatoulané koze vyhlásili pátrání

„Vyhlásili jsme po zatoulané koze pátrání,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. „Hlídky měly za úkol dívat se po městě; kdyby ji viděly někde pobíhat, aby ji nechaly odchytit,“ dodal.

„Takové hlášení a pátrání si tady v Karlových Varech opravdu nepamatuji. Kozu jsme tady ještě nehledali,“ podivoval se Valenta nad touhou kozy spatřit kamzíka. „Určitě ji nikdo neukradl a nesnědl. Prý normálně utekla někam směrem k lázeňským lesům. Jenže teď už může být někde za horami,“ krčil policejní mluvčí rameny, když ještě v neděli dopoledne nevěděl, že se koza již v sobotu večer našla.

„Je to zvíře. Prostě ta koza najednou utekla,“ uvedl jeden z pořadatelů benefiční akce. „Ale hned v sobotu, tedy druhý den večer po útěku, jsme ji objevili na Jelením skoku. Podařilo se nám ji chytit a již ji zase máme zpět v betlémě,“ dodal s tím, že koze nikterak neříkají jménem. Jenže děti na benefiční akci měly jasno. „To je koza Líza, která utekla za kamzíkem,“ ukazovalo prstem malé děvčátko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám