Hlavní obsah

Vánoční album Sheryl Crow

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhého půl roku uplynulo od vydání posledního alba americké písničkářky Sheryl Crow Detours a už je tu deska Home for Christmas ušitá pro předvánoční trh, nikoliv však horkou jehlou.

Článek

Zatímco na Detours se zpěvačka prala s tématy boje s rakovinou a zpackanými vztahy, na předvánoční neautorské novince oslavuje jen klid a pohodu, jak si žánr žádá. Vybrala a umě přezpívala tradicionály i slavné popové písně jako Go Tell It On the Mountain, White Christmas, I'll Be Home for Christmas nebo Blue Christmas.

Stylově čerpá z folku, country, spirituálů. Občasné nadýchané aranže se smyčci vyvažuje jinde prostým doprovodem klavíru, tradiční nudnou vánoční selanku se snaží zahnat svižnějším tempem a krotkými náznaky funkových dechů.

Sheryl Crow už možná natočila lepší věci, ale v každoroční záplavě vánočních desek se s Home For Christmas kvalitativně zařadila do té lepší poloviny.

Sheryl Crow: Home for Christmas Universal 2008

Reklama

Výběr článků

Načítám