Hlavní obsah

Vánoční apartmá za 130 000 dolarů za noc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Skutečně luxusní vánoční oslavu v apartmá se stromkem zdobeným diamanty, koupelí s čerstvými růžemi, výběrovým šampaňským a snídaní s lanýži nabízí letos tokijský hotel Mandarin Oriental. Romantická noc vyjde na 130.000 dolarů (2,3 miliónu korun).

Článek

"Když jsme tento balíček připravovali, mysleli jsme především na japonskou klientelu. Ale již se na nás s dotazy obrátili i zahraniční hosté," uvedla mluvčí hotelu.

Pokoj se službami, které zahrnují rovněž dopravu limuzínou, diamantové šperky v ceně téměř 108 000 dolarů (1,9 miliónu korun), jež si hosté mohou ponechat, odpočinek v lázních či večeři s gastronomickými lahůdkami podávanou v jídelně prezidentského apartmá o velikosti 250 metrů čtverečních, si však ještě nikdo nerezervoval.

Vedení hotelu očekává, že zájemce bude pocházet z vrstvy čerstvých japonských zbohatlíků, těžících z obnovy ekonomiky země po desetiletí stagnace. Trh s extrémně drahým oblečením, auty či dovolenými již údajně v Japonsku zaznamenal jisté oživení. V Tokiu bylo letos mimo jiné nabízeno martini s diamantem za 15 000 dolarů (téměř 270 000 korun) či stoosmidolarový (skoro dvoutisícikorunový) hamburger.

Vánoce jsou v Japonsku nejoblíbenějším cizím svátkem roku, charakterizovaným nákladnými dárky, romantickými schůzkami a rodinnými sešlostmi.

"V době svátků si lidé rádi dopřejí luxus," říká mluvčí hotelu s připomínkou, že prezidentské apartmá, jež obvykle vyjde v přepočtu na 130 000 korun, o Vánocích vždy nějaký bohatý obyvatel Tokia obsadí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám