Hlavní obsah

VIDEO: Šampionát o nejlepšího Santa Clause na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERN

Ve švýcarském Samnaunu zahájili zimní lyžařskou sezónu pro rok 2007-08 tradičním světovým šampionátem Santa Clausů. V pořadí již sedmého mistrovství se zúčastnilo více jak 100 Santa Clausů ze sedmi zemí světa.

Foto: Vincet Kessler, Reuters

Kterého Santu vybrat jako nejlepšího?

Článek

Nejprve se všichni představitelé baculatého vousáče předvedli v průvodu přes celou vesnici. Pak se každý tým ukázal na 30 vteřin před porotou, aby ohodnotili jejich kostýmy. A začala první sportovní disciplína, šplhání na pětimetrový komín s pytlem plným dárků.

VIDEO: Soutěž o nejlepšího Santa Clause, zdroj: ČTK

Následovalo předvedení kreativních schopností. Santové stavěli nejzajímavější sněhovou sochu pod dohledem největšího Santy na světě v podobě nafukovacího balónu. Další disciplínou byl takzvaný kozí běh, kde se závodníci předháněli na dřevěných sobech. Poté museli přesvědčit několik dosti neochotných a tvrdohlavých oslíků, aby jim nosili pytle s dárky z kopce po zasněžené cestě.

Večer pak sjížděli ze svahů dle fantazie, někdo na lyžích, někdo na skútrech a někdo po svém. Po všech fyzicky náročných disciplínách přišel čas i na hudební představení, které předváděly ženské Santa Clausky, jež byly tak nějak oblečené neoblečené. A nakonec vítězný tým ze Švýcarska nejen že shrábl finanční odměnu 4000 dolarů, ale jeho členové se mohou oficiálně pyšnit titulem světových šampiónů Santa Clausů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám