Hlavní obsah

Miroslava Strnadlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: René Volfík, ČTK
Článek

Místopředsedkyně KVV ČSSD Zlínského kraje zasedala osm let v zastupitelstvu města Zlín. V roce 2010 se však ujala poslaneckého křesla, které po zvolení do Senátu opustil Zdeněk Škromach.

Miroslava Strnadlová se narodila 20. listopadu 1954 ve Zlíně a vystudovala střední odborné učiliště s maturitou. Po škole se šestnáct let živila jako prodavačka, v několika prodejnách působila na postu zástupkyně vedoucího. Od roku 1992 pracuje jako jednatelka ve zlínské společnosti SAS Union, která se zabývá ostrahou objektů a servisními službami. Je vdaná a má dvě děti.

V roce 1994 vstoupila do ČSSD, ve straně je členkou ústředního výkonného výboru a zlínského městského i okresního výkonného výboru. Dále zastává funkci místopředsedkyně krajského volebního výboru Zlínského kraje. V roce 2002 byla zvolena do zastupitelstva města Zlín.

V komunální politice ale skončila o osm let později, když po podzimních senátních volbách nahradila ve Sněmovně Zdeňka Škromacha, jenž se ujal senátorského postu. Ve volbách v roce 2013 svůj mandát poslankyně obhájila. V roce 2017 už nekandidovala.

Články k tématu