Hlavní obsah

Na Velikonoce Češi míří k moři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájem tuzemských turistů o zájezdy za teplem je letos vysoký, cestovní kanceláře hlásí na Velikonoce vyprodané termíny, uvedla Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).

Foto: Ilustrační foto PRÁVO – Miloslav Hradil

Ilustrační foto

Článek

„Jistě se ve vysoké poptávce promítá dvouroční omezené cestování a riziko zdražení zájezdů. Podle výše prodejů letos na Velikonoce vycestují desítky tisíc Čechů, podle našich odhadů až 80 tisíc, což zcela odpovídá předpandemickým číslům,“ řekla ředitelka AČCKA Kateřina Chaloupková.

Češi chtějí opět více cestovat, zájem o letenky značně stoupl

Cestování

Zájem ze strany českých dovolenkářů je u cestovek nejen o týdenní pobyty u moře, zejména v Egyptě, Spojených arabských emirátech a na Kanárských ostrovech, ale také o pobyty na prodloužený víkend s přímým leteckým spojením do evropských metropolí, Londýna, Paříže, Říma či Barcelony.

Během Velikonoc často míří Češi i do lázní, zejména na Slovensko a do Maďarska, kde si užívají velikonočního folkloru. „Vzhledem k letošnímu pozdnímu termínu Velikonoc v půlce dubna jsou prodeje lyžařských zájezdů v tomto termínu minimální,“ dodala Chaloupková.

Na svátky vycestuje až 80 tisíc Čechů
Kateřina Chaloupková, AČCKA

Například u CK Čedok si asi 15 procent klientů vybralo pobyt po ČR, a zůstává tedy v tuzemsku.

„Do zahraničí míří přes 85 procent klientů, ať už na klasické letecké dovolené s relaxem na pláži, nebo za poznáním. Klientům doporučujeme, aby si vždy zjišťovali aktuální pravidla pro cestování do jednotlivých zemí,“ řekla Právu mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková.

Svět se vrací k cestování, letenky ale zdražují

Cestování

Do zavazadla by si lidé měli podle ní na cestu zabalit také několik roušek a respirátorů, stále jsou potřeba na palubě většiny leteckých společností nebo na letištích. „V některých destinacích se nosí tyto ochranné pomůcky také v dopravních prostředcích, zdravotnických zařízeních nebo obchodech,“ dodala.

Zákazníci, kteří chtějí velikonoční termíny strávit v teple, nakupují u Exim Tours nejčastěji zájezdy do Egypta, na Kapverdské ostrovy, do Spojených arabských emirátů nebo Ománu.

Jako před pandemií. Návraty z EU do Česka jsou bez omezení

Cestování

Podle marketingového ředitele CK České kormidlo Aleše Kotka jsou na Velikonoce z poznávacích zájezdů nejrychleji vyprodané Benátky a Verona, Florencie, Belgie a Budapešť. Na svátky jara nabízejí ještě poslední termín autobusového zájezdu do Itálie na ledovec u alpského střediska Passo Tonale.

Reklama

Výběr článků

Načítám