Hlavní obsah

Odvolací soud zrušil podmínku za nehodu sexuologa Weisse

– Tábor

Případ dopravní nehody sexuologa Petra Weisse, při níž zahynuli dva lidé, se vrací k okresnímu soudu v Pelhřimově. Rozhodl o tom ve středu odvolací soud v Táboře s tím, že pelhřimovský soud musí doplnit dokazování a lépe zdůvodnit závěry, uvedl web Jihlavského deníku. Weiss loni dostal tříletý podmíněný trest a zákaz řízení na dva roky.

Foto: Petr Horník, Právo

Sexuolog Petr Weiss

Článek

Nehoda se stala loni 16. září kolem 17:00 na Pelhřimovsku. Weiss jel ve voze Jaguar od Rynárce po silnici třetí třídy směrem k obci Houserovka. Při projíždění zatáčkou nezvládl řízení a pravými koly se dostal vpravo mimo silnici. Pak přejel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím osobním autem Ford Focus.

Pětapadesátiletý řidič zemřel na místě, jeho pětadvacetiletá dcera cestující na zadním sedadle, která nebyla připoutaná bezpečnostním pásem, podlehla těžkému zranění o dva dny později v nemocnici. Těžce zraněna byla i devětačtyřicetiletá řidičova manželka na předním sedadle.

Foto: Prima TV

Následky tragické dopravní nehody mezi obcemi Rynárec a Houserovka na Pelhřimovsku

Obžaloba vinila Weisse ze způsobení smrti a těžké újmy na zdraví z nedbalosti, hrozilo mu až šestileté vězení. Weiss při zahájení soudního projednávání prohlásil, že pozůstalým nabídl okamžitě finanční výpomoc ve výši 250 000 korun, což prý rodina bez udání důvodu neakceptovala. Zmocněnec pozůstalých Jan Cholenský požadoval odškodné 20 miliónů korun, jeho výši považoval za přiměřenou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám