Hlavní obsah

Fašank začal v Lesním Hlubokém s předstihem

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrbáč, bílá i černá labuť, šašek vochomůrka, policajt, vojáci a samozřejmě medvěd i kobyla. Tyto a další masky nechyběly ve fašankovém průvodu, jedním z prvních v podhůří Vysočiny, který se po oficiálním požehnání od pana starosty Vladimíra Ryšánka vydal na obchůzku v sobotu odpoledne v malé vsi Lesní Hluboké.

Fašank v Lesním HlubokémVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Správně by měl fašank začínat až v úterý před popeleční středou, která bude 3. března. Ovšem ve všední den má málokdo čas a my zde budeme mít příští víkend jarní prázdniny, takže bude ves z poloviny vylidněná, takže jsme se na fašank vydali už nyní,“ vysvětlila jedna z organizátorek před sedmi léty obnovené tradice Petra Šínová.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Fašank v Lesním Hlubokém

O pořádání fašanku v obci v podhůří Vysočiny s 242 obyvateli s průměrným věkem 42 let se postaral sbor dobrovolných hasičů spolu s Dámským spolkem Hlubočanky.

„Pro nás je tato akce vítanou příležitostí k sousedskému setkání a protože máme naši obec rádi, chybět bude málokdo, stejně jako zřejmě u každého domu čeká na náš fašankový průvod nejen tradiční kobliha, ale i štamprlička něčeho ostřejšího,“ dodala Petra.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Pestrý průvod masek se vydal na odpolední pochůzku obcí na pomezí jižní Moravy a Vysočiny

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám