Hlavní obsah

Hasiči v Turnově zachraňovali tři jezevce

Právo, Ludmila Žlábková

Málokdo se během svých procházek lesem setká s jezevcem. Turnovští hasiči měli v sobotu příležitost setkat se hned se třemi najednou. A měli co dělat, aby jim pomohli zpět do přírody. Zvířata totiž spadla do betonové skruže.

Foto: Foto HZS Libereckého kraje

Jezevci uvízli v betonové skruži.

Článek

„Stalo se to po poledni v Hrubém Rohozci. Jezevci se nacházeli ve skruži zhruba 1,5 metru hluboko,“ uvedla mluvčí krajského hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová s dodatkem, že zvířátka polapená do pasti zde zcela cela náhodně objevila skupinka mladých lidí, kteří hráli v areálu bývalého zahradnictví airsoft a jednomu z účastníků spadly do jámy brýle.

„Hasiči na záchranu zvířat použili odchytávací tyč. Zatímco dva malé jezevce měli hned venku, starší a větší z nich, zřejmě jejich matka, se nechtěla nechat chytit. Jakmile zjistila, že jde z oka vyvléknout hlavu, při dalších pokusech ryla čumákem v zemi, aby jí odchytávací tyč nešla nasadit. Zhruba po šesti minutách byla nahoře i ona,“ popsala vlastní záchrannou akci Štrauchová. Poté jezevci okamžitě zmizeli do volné přírody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám