Hlavní obsah

Zůstávám Tučňákem, popřel zaječí úmysly Lemieux

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PITTSBURGH

"Hlouposti! Nic neprodávám a pokud budu hrát, tak jen za Pittsburgh," rázně odpověděl majitel hokejových Tučňáků Mario Lemieux na spekulace médií, podle nichž se údajně hodlá zbavit svého podílu v klubu a podepsat lukrativní smlouvu jinde.

Foto: Helena Kalusová

Allamanda cathartica

Článek

S podobnými zprávami vyrukovaly některé zámořské deníky a televize. "Lemieux chce hrát ještě tři další sezóny, ale nikoli za Pittsburgh," psal například New York Post a předčasně se radoval: "Je pravděpodobné, že po sedmasedmdesátce Phila Esposita, osmaosmdesátce Erica Lindrose a devětadevadesátce Wayna Gretzkého uvidí New York další slavné číslo - Lemieuxovu šestašedesátku."

Podle informací kanadské televizní stanice TSN se zase hvězdný Mario chystal kývnout na roční kontrakt buď newyorským Rangers nebo Philadelphii Flyers. Oba týmy mu měly nabídnout minimálně deset miliónů dolarů, což je dvakrát více, než v uplynulé sezóně.

Poslední Lemieuxovy výroky však naznačují, že se jedná jen o kachnu. "Nevím, jestli budu pokračovat v sezóně 2003/04. Co však vím jistě, je to, že pokud ano, pak za Pittsburgh. Chci pomoci v tomhle městě vybudovat z mladých talentů velké a silné hokejové mužstvo. Budoucí vítěze," prohlašuje na internetové stránce klubu hráč přezdívaný SuperMario.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám