Hlavní obsah

Tenisový svět má nového vládce

Novinky, Viktor Nosek
PRAHA/KITZBÜHEL

Když bude hrát takto dál, dozajista přebije dávný věhlas svého jmenovce a krajana Vilase. Tenisový svět má novou hvězdu. Jednadvacetiletý Argentinec Guillermo Coria se v posledních dvou týdnech valí antukovými turnaji jako těžkotonážní mašina odbržděná na vrcholu dvanáctiprocentního kopce. Za pozornost stojí jeho série.

Článek

Vyhrál deset utkání v řadě, což by nebylo ještě tak úplně senzační. Jenže on předminulý týden ve Stuttgartu na cestě za titulem neprohrál ani set a ztratil jen 19 gamů, potom v Kitzbühelu prohrál her 23. Celkový poměr sad? 22:0!

"Mám dobrou sérii," řekl v klidu po finále v Rakousku, v němž smázl Chilana Massu 6:1, 6:4, 6:2. Nepovolil mu ani jediný brejkbol a vystřídal Američana Agassiho na třetím místě žebříčku ATP Champions Race. "Je to teď zkrátka absolutní antuková jednička," řekl potupený Massu.

Ani se nechce věřit, s jakou lehkostí posílá Coria soupeře do šaten. Třeba Rusa Južného, který předtím zdolal Nováka, zesměšnil ve Stuttgartu dvěma 'kanáry'. Španěla Robreda spláchl tamtéž ve finále 6:2, 6:2, 6:1. Jeho nadvláda v posledních 14 dnech je jedním slovem zarážející. Za tu dobu si připsal třetí a čtvrtý turnajový titul v kariéře.

"Mým cílem je být první na světě. Letos chci být na Masters a vyhrát Davis cup," vyhlásil muž, který vítezství v Kitzbühelu věnoval lidem v Santa Fe, městě před pár měsíci postiženém povodněmi. "Pocházím z této oblasti a musíme bojovat společně," vzkázal jim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám