Hlavní obsah

'Ruský kanonýr' Jarošík se do reprezentace neprostřílel

Novinky, Karel Felt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na osvědčená jména vsadil kouč české fotbalové reprezentace Karel Brückner při sestavování týmu pro kvalifikační duel s Moldavskem. V osmnáctičlenné nominaci po absenci v přípravném souboji s Tureckem už nechybějí kapitán Pavel Nedvěd a Tomáš Galásek. Překvapivě se do ní ale nevešel druhý nejlepší střelec ruské ligy Jiří Jarošík.

Foto: Zdeněk Drgáč

Svíček pro Václava Havla je v Brně stále dost.

Článek

Kromě exsparťanského záložníka budou chybět i obránci Martin Jiránek a Milan Fukal a útočník Štěpán Vachoušek. Utkání s Moldavskem se bude hrát ve středu 11. června v Olomouci.

"Někteří hráči končili už 11. května, jiní ještě hrají. Zatížení je hodně rozdílné, ale s tím nic nenaděláme. Musíme ctít termínovou listinu FIFA a respektovat termínovky národních svazů. Žádné problémy v přípravě však nenastaly. Hráči, kteří už skončili, trénují individuálně nebo s kluby. Baroš dokonce stihl i týden dovolené," nabídl svůj pohled na situaci Karel Brückner.

Marodi by měli být v pořádku

Tři hráči z nominované osmnáctky mají zdravotní problémy. "Koller se podrobil operaci. Nebudu však zveřejňovat čeho, protože se jedná o jeho osobní záležitost. Sám říká, že by měl být v pořádku. Vrátí se koncem týdne a bude-li třeba, počítá lékař reprezentace s možností doléčení. Brankář Čech momentálně odpočívá, ale i jeho sval a třísla by měly být v pořádku. Nedvěda trápí nejen záda, ale doléčuje si i další šrámy z náročné sezóny. Také on by měl být v pořádku," uvedl kouč.

Pokud by nastaly nějaké zdravotní komplikace, má Brückner připraveny varianty náhradníků. V opačném případě podle jeho slov není důvod cokoliv na nominované osmnáctce měnit či ji doplňovat.

Moldavsko zná

Reprezentace se sejde v pátek 6. června v poledne. V neděli odpoledne dostanou hráči krátké volno a v pondělí po snídaní odjedou do Olomouce, kde se ubytují opět v hotelu Gemo. "Když jsme se rozhodovali o místě utkání, nenapadlo nás, že ještě v červnu mohou být problémy s terénem. V Olomouci se zima také podepsala na trávníku, ale dělají tam maximum, aby byl v pořádku," konstatoval Brückner.

Posledního jarního kvalifikačního soupeře Brückner zná a má o něm dostatek informací. "Budeme vycházet z videokazet, které máme z obou posledních zápasů a samozřejmě si je prohlédneme v duelu s Rakušany, který se hraje v sobotu 7. června. Oni mají poměrně ustálenou sestavu a herní styl. Jen mi není jasné, proč na tento dvojzápas, který je čeká, nebyli nominováni zkušení borci Sosnovskij a Rebeža," nabídl informaci o soupeři Brückner.

Česká nominace
BrankářiPetr Čech (Rennes, 11 startů/0 branek), Jaromír Blažek (Sparta, 3/0)
ObránciRené Bolf (Ostrava, 11/0), Zdeněk Grygera (Sparta, 15/1), Tomáš Hübschman (Sparta, 10/0), Marek Jankulovski (Udine, 20/4), Tomáš Ujfaluši (Hamburk, 18/2), Roman Týce (Mnichov 1860, 13/1)
ZáložníciTomáš Galásek (Ajax, 24/0), Patrik Gedeon (Slavia, 3/0), Pavel Nedvěd (Juventus, 69/16), Karel Poborský (Sparta, 86/5), Tomáš Rosický (Dortmund, 28/6), Vladimír Šmicer (Liverpool, 63/22)
ÚtočníciMilan Baroš (Liverpool, 18/10), Jan Koller (Dortmund, 41/24), Vratislav Lokvenc (Kaiserslautern, 53/6), Jiří Štajner (Hannover, 9/0)

Reklama

Související články

Český fotbalový koncert Turky rozladil

Vítězné tažení české reprezentace nekončí. V Teplicích ho nepřestřihli ani bronzoví medailisté posledního světového šampionátu z Turecka. Svěřenci kouče Karla...

Brückner: Předváděná hra mi lichotí

"Lichotí mi, co hráči předvádějí," svěřil se v rozhovoru pro Právo trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner, rychle však dodal: "Ale vím, že úspěchem bude...

Výběr článků

Načítám