Hlavní obsah

Recept na sestry Williamsovy: Hrát dobře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOWELL/PRAHA

Daniela Bedáňová je z kvarteta kapitánky Petry Píchalové-Langrové jediná, která na vlastní kůži na tenisovém dvorci poznala sílu sester Sereny a Venus Williamsových a v pěti zápasech neuhrála ani set. O víkendu ve fedcupovém utkání proti Američankám v Lowellu se může pokusit tuto bilanci změnit, i když se jí letos příliš nedařilo.

Foto: archiv města Znojmo

Novým strostou města Znojma se stal třiatřicetiletý Ing.Vlastimil Gabrhel z ČSSD.

Článek

Dvacetiletá Bedáňová rok nezačala dobře. Prohrávala v prvních kolech, klesla v žebříčku a musela hrát i kvalifikace. Bilance pouhých čtyř výher a dvanácti porážek není růžová "Bohužel. Třeba se to teď zase změní," doufala svěřenkyně Jaroslava Janduse, že jí třeba Fed Cup pomůže nahoru.

V Lowellu si užívá uvolněnější náladu než na turnajích, s kamarádkami se vesele připravují na zápas. "Atmosféra je neskutečná. Tréninky jsou super a cítím se uvolněněji a trochu odpočinutě," prozradila Bedáňová. Povrch v Tsongas aréně se rychle ošoupává. "Rapidně zrychluje každý den. Nemuselo by to být špatné," doplnila tenistka, která má ráda útočný styl.

Obrátka jednou za uherský rok

Iveta Benešová odjela do Ameriky s tím, že se o sestrách Williamsových od Bedáňové něco dozví. Rada je prý jednoduchá - hrát dobře. "Není to snadné. Je třeba vrátit servis a dostat se do hry. I return mají ostrý," vypočítala Bedáňová zbraně soupeřek. Nad Venus Williamsovou vedla jednou ve druhém setu 3:1, ale náskok neudržela. Taktika zaskočit hvězdy na úvod utkání může podle ní přinést úspěch. "Zatlačit je a získat náskok. Třeba znervózní nebo jim zapracují nervy," hledala Bedáňová možnost, jak například Serenu přelstít. "Když mi uteče začátek, tak je to beznadějné. Otočit zápas se podaří jednou za uherský rok," řekla Češka.

Pokud se podaří ustát u Venus dvousetkilometrový servis či tvrdý return Sereny, je prý ve výměně šance. "Když se dostanu do hry, pokusím se je rozběhat, ale jsou to nejlepší hráčky na světě. Uvidím, co se s tím dá dělat," řekla Bedáňová. "Pokusím se uhrát co nejvíc gamů a vyhrát aspoň v hlavě," dodala.

Letmé setkání s Venus

Český tým trénovat Američanky v Lowellu neviděl. Bedáňová se pouze začátkem týdne potkala s Venus a krátce spolu hovořily. "Přivítaly jsme se. Ptala se na povrch a ubytování, protože přijely později. Bylo to takové uvítací," popsala česká tenistka.

Potřebovala by se chytit psychicky a zvednout si sebevědomí. Tvrdě trénuje, ale výsledky se zatím nedostavují. "Všechno musím zlepšovat," podotkla. "Musím mít vyšší úspěšnost prvního servisu a přidat na rychlosti a přesnosti. Celkově bych chtěla mít svoji hru stabilnější," přála si.

Reklama

Související články

Tenisový šéf se bojí o fedcupový tým

Prezident Českého tenisového svazu (ČTS) Ivo Kaderka zvažuje, že kvůli válce v Iráku a možným hrozbám teroristických útoků nevyšle tým k utkání prvního kola...

Proti týmu snů před vyprodanou halou

V bouřlivé atmosféře vyprodané haly v americkém Lowellu nastoupí za týden české tenistky k utkání prvního kola Světové skupiny Fed Cupu. Domácí vyrukují...

Chládková končí s Fed Cupem

Tenistka Denisa Chládková nebude už nikdy hrát Fed Cup za Českou republiku. K tomuto rozhodnutí ji donutily především tahanice ohledně její nominace na utkání...

Výběr článků

Načítám