Hlavní obsah

Real si brousí zuby na milánský AC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Největší pozornost se ve druhém hracím dni 5. kola fotbalové Ligy mistrů upírá do Madridu, kde bude Real usilovat o zisk bodů s AC Milán. Obhájce trofeje je sice zatím ve skupině C na druhém místě, ale třetí Dortmund na něj ztrácí jen jeden bod. Navíc se počítá, že Borussia Lokomotiv bez problémů porazí.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Propadání malého chlapce se podařilo zamezit díky upevnění záchranného opasku na dítě a jeho následné jištění lanem.

Článek

Souboj dvou nejúspěšnějších klubů historie evropských pohárů, tedy Realu a milánského AC, rozechvívá jeho aktéry už hezkých pár dní. "Je to hodně nevšední zápas," řekl Brazilec Ronaldo, nad jehož startem ovšem visí otazník. Proti Santanderu musel odstoupit o poločase s bolestivě nataženým stehenním svalem. Realu se naopak uzdravil obránce Helguera.

Italové mají sice postup v kapse, do Madridu mohou klidně poslat náhradníky, ale hráči Realu jsou přesvědčeni, že jim nic zadarmo nenechají. "Nemyslím si, že by zápas vzali s klidem, protože mají šanci nás srazit do kolen," prohlásil obránce Michel Salgado.

Milánu bude chybět Gruzínec Kaladze, nenastoupí ani kanonýr Inzaghi. Trenér Ancelotti jej jako jediného bude šetřit na ligu. V útoku údajně nastoupí Brazilec Leonardo a zotavený Ševčenko.

Borussii bude chybět Rosický i Amoroso

Dortmund se prý už nemyslí na obhajobu německého titulu, o to víc chce uspět v Evropě. Lokomotiv získal v osmifinále zatím jediný bod, ale má ještě teoretickou šanci na postup. Kouč Borussie Matthias Sammer se proto zápasu dost obával. "Bude to naše nejtěžší domácí utkání za poslední roky," tušil.

Sammer se bude znovu muset obejít bez Tomáše Rosického, jehož stále trápí krevní sraženina ve stehně. Ze sestavy vypadl i Brazilec Amoroso. Sammer jej po katastrofální chybě proti Realu Madrid, kterou nabídl soupeři vyrovnání, zařadil mezi náhradníky.

Lokomotiv nastoupí bez tvůrce hry a kapitána Loskova, jenž je v trestu, nigerijský útočník Obiorah je zase na marodce.

Nedvěd by měl už nastoupit

Juventus i La Coruňa mají čtyři body a v prvním zápase ve Španělsku spolu remizovaly 2:2, proto bude v postupové hře na výsledku jejich středečního zápasu hodně záležet. Basilej je sice za nimi poslední, ale na oba ztrácí jediný bod a z případné remízy by měl největší radost právě švýcarský mistr, jehož čeká zápas na Old Trafford.

V dresu turínského klubu by se měl po pauze objevit i Pavel Nedvěd, jenž v minulém týdnu kašlal krev. Naopak lékaři ještě odložili návrat kanonýra Del Piera. Nedvěda, jenž v poslední době táhl Juventus prakticky sám, o víkendu zastoupil Francouz Trezeguet, jehož gól zařídil těsnou výhru v Udine. "Mé střelecké umění je zpátky," varoval.

Zpátky je ovšem také lacoruňský brankář Molina, který na podzim vypadl z fotbalu kvůli rakovině, ale po náročných procedurách se po pěti měsících znovu chystá navléci rukavice. Ve středu ale prozatím bude na lavičce jen jako Juanmiho náhradník.

Basilej si naděje nedělá

Pokud Basilej v Manchesteru prohraje, bude se z postupu radovat vítěz turínského zápasu. Juventus se s Deportivem utkal v minulých sezónách celkem pětkrát, ale čtyřikrát se oba soupeři rozešli smírně a jednou se radovali z výhry Španělé.

Manchester sice postrádá tři záložníky - Veróna, Keanea a Fortuna, ale vzhledem k tomu, že mu jde jen o prestiž a peníze, to kouče Fergusona tolik nemrzí. Basilej by měl doma porazit i bez nich, zvlášť když doma v letošní Lize mistrů ani jednou nezaváhal.

Trenér Basileje Christian Gross má navíc na Old Trafford špatné vzpomínky. Během svého působení v Tottenhamu tam prohrál 0:2. "Oba góly nám dal Giggs," vzpomněl si. Velšan je fit a jeho dvě branky do sítě Juventusu naznačují, že je i ve střelecké formě.

Reklama

Související témata:

Související články

Barcelona je ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Fotbalová Liga mistrů zná po pátém kole osmifinálové části dalšího postupujícího. Po Manchesteru a milánském AC si účast mezi osmičkou nejlepších zajistili...

Výběr článků

Načítám