Hlavní obsah

Policie nechala Haškovi pas, cesta do zámoří je volná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Cestu do zámořské NHL má Dominik Hašek volnou. Nebrání mu v ní ani to, že je v České republice stíhán pro pokus o ublížení na zdraví. Za hranice totiž může i stíhaný člověk, pokud mu nebyl odebrán cestovní pas. A to policejní rada ani státní zástupce zatím nenavrhli.

Foto: Jiří Cysař

Historičtí hasiči

Článek

Podnět k odebrání cestovního pasu by musel směřovat pověřené obci, v tomto případě pardubickému magistrátu. "Neudělali jsme to," potvrdila okresní státní zástupkyně Lenka Strnadová, která případ dozoruje.

Zároveň konstatovala, že vyšetřování brankářova prohřešku stále není u konce. "Poté, co bylo jeho trestní stíhání zahájeno, podal stížnost, která byla zamítnuta. Nyní probíhá klasické vyšetřování. Může být komplikováno pouze tím, že někteří z těch, které potřebujeme vyslechnout, jsou momentálně v cizině a musíme počkat, až se vrátí," konstatovala Strnadová.

Osmatřicetiletý Hašek je stíhán za to, že 18. května při extraligovém utkání v in-line hokeji v Pardubicích po vzájemném souboji napadl Martina Šílu.

V úterý Hašek oznámil, že se po roční pauze vrátí do NHL. Šestinásobný vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana zámořské ligy by měl chytat za Detroit, s nímž loni vybojoval Stanleyův pohár. Zúčastnit by se měl již zářijového kempu.

Reklama

Související články

Potvrzeno: Hašek se vrací do NHL

Legendární hokejový brankář Dominik Hašek se rozhodl po jednoroční pauze pokračovat v kariéře v zámořské NHL. "Dobil jsem baterky a stále cítím, že mohu hokeji...

Výběr článků

Načítám