Hlavní obsah

Jihočeši neovládli nervy a opět prohráli

Novinky, Viktor Nosek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po nevídaně vzrušujících událostech, ostrých slovech mezi hráči a křiku trenéra Českých Budějovic Jaroslava Pouzara, ale i krásných gólech, dokráčela Sparta k druhému vítězství.

Foto: Josef Zajíc

Víkendové tříetapové závody na Slovensku v obci Borský Mikuláš.

Článek

Jako přes kopírák, jinak se úvod nedá nazvat. Hosté zase krutě doplatili na nedisciplinovanost: Suchánek ve 13. minutě ve vlastním oslabení tak okatě, zbytečně a dlouho osekával Šimíčka, až ho sudí vyloučil a dvojnásobné početní výhody Pražanům sedí. Stejně jako o den dříve ji využili - dokonce i stejně vypadala. Kratěna dotlačil puk za Hudáčka od levé tyčky.

Budějovice protestovaly odchodem do kabin

A pak vybouchly emoce. Turek vylétl ze střídačky za obranu Sparty a už už uháněl sám na Břízu. Nakonec však zastavil... Podle sudích byl obránce, za kterého Turek na plochu skočil, na druhé straně střídačky ještě stále ve hře, a tak bylo odpískáno příliš mnoho hráčů na ledě. V nastalé vřavě žďuchl S. Procházka do čárového rozhodčího, Jasečko málem vzteky urval dveře u střídačky a kouč Pouzar odvolal svou družinu do kabin!

"Naprosto správné rozhodnutí sudích. Je to exemplární případ toho, na co byli před play-off upozorňováni," říkal Jiří Lípa, bývalý mezinárodní rozhodčí a delegát včerejšího duelu. "Jak jste to mohli odpískat?," řval ovšem o pauze v tunelu vedoucím do kabin Pouzar na hlavního Kolíska.

Bříza je ve formě

To už Jihočeši prohrávali 0:2. Z kabin se totiž vrátili po pár minutách, dostali trest za zdržování a domácí proměnili i druhou přesilovku o dva muže v úspěch. Šimíček si díky krásné přihrávce na Leškův zásah do prázdné klece připsal první bod vzrušujícího večera.

Budějovičtí v druhé části výrazně přidali v hokejovém umu a Vondrka se při prvním pobytu na ledě řítil sám na Břízu, ale ten dokázal nejen při této tutovce, že má svou tradiční fazónu pro vyřazovací boje. Oči ke stropu haly poté zklamaně obraceli Turek i Rob.

A co víc, když jejich tlak vrcholil, poslal Ujčík nezištně zpoza branky kotouč na Šimíčka, ten oklamal Hudáčka tělem a o výsledku bylo rozhodnuto. Hostujícím kotlem haněný Bělohlav mu dal jen kosmetickou úpravu. "Sparťané se u nás mají na co těšit," vzkázal Rudolf Suchánek.

SPARTA vs Č. BUDĚJOVICE 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
1. třetina
02:19Č. BudějoviceTurek (2 min - hákování)
03:54SpartaRichter (2 min - vražení na hrazení)
Č. BudějoviceJasečko (2 min - hra vysokou holí)
11:17Č. BudějoviceJindra (2 min - podražení)
12:14Č. BudějoviceSuchánek (2 min - podražení)
13:00SpartaKratěna (Broš, Tomajko)1:0
15:49SpartaRichter (2 min - nedovolené bránění)
18:07Č. Budějovice2 min - příliš mnoho hráčů na ledě
Č. Budějovice2 min - zdržování
19:03SpartaLeška (Šimíček, Šrek)2:0
2. třetina
20:46SpartaBroš (2 min - vražení na hrazení)
26:06SpartaŠrek (2 min - nedovolené bránění)
28:56SpartaŠimíček (Ujčík, Havelka)3:0
30:38Č. BudějoviceTurek (2 min - hákování)
35:56Č. BudějoviceRob (2 min - sekání)
37:17SpartaJiruš (2 min - krosček)
39:07SpartaRichter (2 min - hrubost)
Č. BudějoviceBabka (2 min - hrubost)
3. třetina
48:09SpartaParoulek (2 min - hrubost)
Č. BudějoviceRob (2 min - sekání)
49:06Č. BudějoviceProcházka (2 min - krosček)
53:53SpartaBělohlav (Leška)4:0
Ostatní statistiky
7Vyloučení11
2Využití0
Rozhodčí: Havlík, Kolísek - Gebauer, Lederer. Diváci: 4234.
Sestavy
Sparta:
Bříza - Nedvěd, Srdínko, Richter, Šrek, F. Ptáček, Jiruš - Kratěna, Broš, Tomajko - Paroulek, Leška, Bělohlav - Ujčík, Šimíček, Havelka - Tomík, P. Martinec, Špaňhel
Č. Budějovice:
Hudáček - Jindra, Babka, R. Suchánek, Slavík, Jasečko, Barinka, od 42. navíc Neckář - Míka, Turek, Bartoš - Štrba, Štraub, Rob - Šimánek, Michálek, S. Procházka, od 21. min. navíc Vondrka, od 23. min. Hřebejk, Ondřej

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám