Hlavní obsah

Jaroslavl vábí vítkovického kapitána Moravce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Hokejový klub z ruské Jaroslavle políčil na dalšího českého hokejistu. Vedení Lokomotivu, který čeká v nadcházejícím finále Superligy obhajoba loňského titulu, chce pro příští sezonu angažovat vítkovického útočníka Davida Moravce. Zájem úřadujícího ruského mistra potvrdil hráč i generální manažer vítkovického klubu František Černík.

Foto: wikipedia.org

Zoo Ostrava

Článek

"Víme o tom. David se chystá do Ruska odletět a jednat o svém případném angažmá," prohlásil Černík na adresu hokejisty, kterému letos ve Vítkovicích končí smlouva.

Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa však nemá o nabídky nouzi. Hlásí se nejen týmy z extraligy a Ruska, ve hře jsou i Finové a údajně i Švýcarové. "Nabídek nemám málo, ale ta, kterou mi předložila Jaroslavl, je nejkonkrétnější a velmi lákavá. V sobotu tam odletím s agentem a uvidíme. Určitě to je zajímavá příležitost," uvedl Moravec, který má na kontě i jeden start v NHL v barvách Buffala Sabres. V letošním ročníku extraligy nasbíral ve vítkovickém dresu 56 bodů za 20 gólů a 36 asistencí.

O vítkovické opory je velký zájem

Jaroslavl byla prvním ruským klubem, který vsadil na českou hokejovou školu a zdá se, že se mu to vyplácí. Trenér Vladimír Vůjtek hned ve své úvodní sezóně tým vloni dovedl k mistrovskému titulu a letos vytvořil nový rekord v počtu vítězství za sebou během play-off. Série, která zatím ještě neskončila, čítá už patnáct zápasů. Vítěznou šňůru může Jaroslavl prodloužit už o víkendu, kdy rozehraje finále proti Čerepovci.

Pod Vůjtkem v mužstvu působí i obránce Radim Tesařík a útočník Jan Peterek, ale je téměř jisté, že současný trojlístek v klubu po sezóně skončí.

Na odchodu z Vítkovic je také obránce Radek Philipp, o kterého mají zájem ve Finsku a v Rusku. Působiště změní zřejmě bek Jan Výtisk, o něhož stojí ve Spartě, a velká poptávka je po gólmanovi Jiřím Trvajovi. Smlouvy v klubu naopak prodloužili bratři Padělkové a obránce Daniel Zápotočný.

Reklama

Výběr článků

Načítám