Hlavní obsah

Havlát ještě nemá smlouvu s Ottawou

Novinky, Igor Bruzl, Martin Kézr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Hokejový osud jednoho z nejtalentovanějších českých útočníků se může během léta ještě zamotat. 22letý Martin Havlát totiž nemá podepsanou novou smlouvu s Ottawou. "Pořád je dost času, takže proč se znepokojovat. Tak za tři týdny už bych ale chtěl mít jasno," tvrdí Havlát a z pohody jej nevyvádí ani fakt, že ke konkrétním jednáním zatím nedošlo.

Foto: J-SCR

Vítěz letního kola fotografické soutěže Petr Grisa při přebírání cen.

Článek

"Hned po sezóně jsem vedení Senators prostřednictvím agenta dal nějaký svůj návrh, totéž pak učinila druhá strana, jenže nabídky se diametrálně lišily. Od té doby je ticho po pěšině a uvidíme, co bude dál. Zatím se naše představy navzájem dost liší," krčí rameny

Bankrot? Ten prý Ottawě nehrozí

Dosavadní smlouva mu zajišťovala roční příjem těsně nad hranici miliónu dolarů. Průtahy kolem podpisu nové nejsou podle něj způsobeny ekonomickými potížemi, jež Ottawu během minulé sezóny provázely. "Klub převzal nový majitel a rozhodně nám teď bankrot nehrozí. Signalizují to také podmínky, za kterých před pár dny prodloužil kontrakt obránce Redden," tvrdí Havlát, jenž si nemyslí, že by Senators měli mít problémy s penězi.

Havlát se určitě dočká navýšení platu. Zná svou cenu, pod ní nepůjde. "Můj požadavek určitě není přehnaný," potvrzuje mladík, jenž ve všech třech sezónách v zámoří pokořil hranici 40 bodů v produktivitě a naposledy měl bilanci 24 gólů a 35 asistencí. Nad tím, že by v září nakonec na kemp ani neodletěl, ale nepřemýšlí "Jsem přesvědčen, že na tuto krizovou variantu nedojde. Věřím, že se klub brzy agentovi ozve a rozjedou se naplno jednání. Určitě se nějak domluvíme," usmál se Havlát, který se teď už znovu poctivě chystá na další rok za oceánem.

Na zimáku je nejlépe

Při středeční kladenské exhibici Jágr teamu, což byl jeho první ostřejší letní test, zářil. Hrál s ohromnou chutí a skóroval do sítě domácích hned třikrát. "Dát gól, to vždy potěší, o to víc, když máte po boku tak skvělého spoluhráče, jakým je Jágr. Teď teprve začínám bruslit, na ledě jsem sotva tři dny. Ono je to ale teď na zimáku nejlepší, venku se skoro nedá dýchat," říká s narážkou na letošní nezvykle vytrvalá vedra.

Dosud trénoval v Brně sám nebo s kamarádem Zdeňkem Blatným, útočníkem Atlanty "Na suchu to šlo v pohodě, ale teď už bylo třeba jít na led. Pár tréninků jsem absolvoval ve Znojmě, příští týden mě čeká soustředění Jágr teamu v Kravařích," říká.

Reklama

Výběr článků

Načítám