Hlavní obsah

Blažek nemá z Málka strach

Novinky, Martin Kézr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pro své kluby jsou nepostradatelní, za záda brankářů soupeře sázejí takřka jeden gól za druhým. V sobotu proti sobě nastoupí v prvním utkání ze série, jež určí vítěze letošního ročníku hokejové extraligy. Pardubický Tomáš Blažek a slávista Michal Sup hovoří o výhledech na finálovou sérii.

Foto: Kateřina Lebedová

mapa trasy Dětské stezky úkolů

Článek

Se 7 brankami vedete žebříček střelců play-off, znáte i recept na nejlepšího brankáře extraligy Málka?

T.B.: Je to vynikající a komplexně vybavený gólman, který se dovede roztáhnout po celé čáře a má i skvělou lapačku, ale určitě není nepřekonatelný. Uznávám jeho kvality, ale strach z něj nemám. Když brankář špatně vidí střely, ztrácí jistotu. Věřím, že třeba v osvědčené spolupráci s Lubinou, který dokáže perfektně číst hru a předvídat útočnou akci, na něj něco vymyslíme.

V čem myslíte, že Pardubice předčí finálového soupeře?

T.B.: Oba celky jsou velmi silné, my máme možná zkušenější sestavu a jsme hladoví po úspěchu. Finálová zodpovědnost by mohla slávisty trochu svazovat, ale o výsledku rozhodne momentální forma, dodržování taktiky a herní zodpovědnost. Určitě nepadne tolik branek jako třeba v semifinálové sérii s Třincem, klíčový význam muže mít sebemenší chybička.

Takže vidíte šanci na titul padesát na padesát?

T.B.: Určitě. Kdokoli postoupí do finále, přichází se sebevědomím z předchozích úspěšných zápasů v play-off, takže může vyhrát. Záleží na tom, jak sérii rozehraje a v jejím průběhu bude důležitá fyzická i morální síla mužstva. Od začátku sezóny se v Pardubicích mluví o titulu, teď nám zbývá udělat poslední, byť velmi těžký krok.

Supa těší, že tam góly padají

Nemáte před startem finále obavy z bouřlivé atmosféry v Pardubicích?

M.S.: Nesmíme se leknout vyprodaného hlediště ani se jinak nechat vyvést z rovnováhy. Navíc já vnímám lidí spíš u nás doma v Edenu. Stále si však myslím, že soupeř je pod větším tlakem. Určitě jsme hráli play-off zatím psychicky rozumněji, což vychází už z chování trenéra, Růžička nás na střídačce spíš zklidňuje. Úspěch vždy slaví ten klidnější, příliš emocí škodí.

Kudy podle vás vede cesta Slavie k titulu?

M.S.: Spoléháme na brankáře a naší schopnost klidně vyhrát na dva góly. Rozhodují chyby a přesilovky, proto se musíme vyvarovat zbytečných vyloučení a zůstat přitom trpěliví při defenzivní činností. Pardubice mají vynikající útok a dokáží hrát i dobře do obrany. Vůbec je to dobře složený tým s řadou šikovných hokejistů, kteří jsou už řadu let pohromadě a těží ze sehranosti. Postavíme se jim ale čelem, určitě známe způsob, jak je porazit.

Cítíte osobní zodpovědnost přidat k šesti brankám z dosavadního průběhu play-off i další ve finále?

M.S.: Moc mě těší, že mi to tam padá, ale nepřemýšlím o své roli střelce. Měl bych znovu nastoupit na křídle Beránkovy řady, která dostává dost prostoru na ledě. Budu se dál snažit o hru, která nám přinesla postup až do finále a kdo dá góly, není až tak podstatné.

Reklama

Související témata:

Související články

Pardubice měly více sil a vyrovnanější tým

Pardubičtí hokejisté byli v semifinále s Třincem stále o krůček vpředu. Přestože Oceláři prokázali ohromnou odolnost a nepříznivý vývoj zápasů i série dokázali...

Souboj střelců vyhrál Sup

Pět branek v play-off měli na svém kontě nejlepší střelci pražských 'S', Ondřej Kratěna a Michal Sup, před pondělním šestým dílem semifinálové série. Svůj...

Šťastný Málek se usadil na brance

Do konce šestého semifinálového utkání na Spartě chybělo ještě pár vteřin, ale brankář vítězné Slavie Roman Málek se již usadil na konstrukci branky a radostně...

Výběr článků

Načítám