Hlavní obsah

Jsem otrávený, chci odejít, ale bojím se chaosu, říká egyptský prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Egyptský prezident Husní Mubarak ve čtvrtek zdůvodnil svoje odmítnutí okamžité demise obavami z chaosu, který by v zemi mohl zavládnout. V rozhovoru pro americkou televizi ABC, který byl večer zveřejněn, přitom prohlásil, že by i rád odstoupil.

Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters

Egyptský prezident Husní Mubarak

Článek

"Jsem otrávený. Po 62 letech ve veřejných službách toho mám dost. Chci odejít," řekl Mubarak. K výzvě amerického prezidenta Baracka Obamy, aby proceduru předávání moci zahájil okamžitě, Mubarak dal najevo, že jeho americký protějšek nerozumí egyptské kultuře a tomu, co by se stalo, kdyby odstoupil.

Protesty, jejichž cílem je jeho odstoupení, pokračují v Egyptě již desátým dnem. Po víkendovém a pondělním relativním klidu, vypukly ve středu potyčky mezi Mubarakovými příznivci a odpůrci. [celá zpráva]

Nejnovější nepokoje si vyžádaly podle různých zdrojů osm až deset mrtvých a skoro 900 zraněných. Od začátku protestů je mrtvých přes 300.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám