Hlavní obsah

Konec hlučným podlahám. Znáte tiché vinylové podlahy?

Dunivý zvuk podrážek bot zní dramaticky a ve filmech je nezbytný v napínavých scénách. V realitě ale po dramatech nikdo netouží a stejně tak ani po hlučné podlaze. Na dupot a nepříjemné vrzání zapomeňte. Abyste si zařídili klid, zvolte tiché podlahy s integrovanou podložkou. Co znamená tichá podlaha a proč ji doma potřebujete mít?

Foto: dobrepodlahy.cz

Vinylová plovoucí podlaha Ecoline Click 9525 Dub italský světlý

Článek

Tichá podlaha znamená, že při kontaktu předmětu s podlahou je omezen vznik hluku a snižuje se jeho šíření. Těžko se mu vyhnout, protože se objevuje při té nejběžnější činnosti - při chůzi. Kročejový hluk uslyšíte hlavně o patro níže. Dokáže pěkně znepříjemnit život. Správně zvolená podlahová krytina ale ovlivní i akustiku místnosti, kde se zrovna nacházíte.

Proto jsou tady vinylové podlahy s technologií Dual Acoustic Technology, které díky dvěma akustickým vrstvám spolehlivě eliminují oba tipy hluku – kročejový i prostorový. Kombinace akustické podložky a vrstvy Comfort Core tlumí hluk až o 18 dB, přitom pocitové snížení hluku o polovinu přichází už při snížení o 10 dB.

Foto: dobrepodlahy.cz

Dvě tlumící vrstvy pro snížení dvou typů hluku

Správně zvolená konstrukce vinylové podlahy je důležitá. Každá vrstva má svou úlohu a správná kombinace dá nakonec vzniknout tiché a příjemné podlaze.

Foto: dobrepodlahy.cz

Typy vinylové podlahy a útlum hluku – pro akustickou pohodu volte podlahy s integrovanou podložkou

Komfort a bezpečnost vinylové podlahy 

Podložka je pod plovoucí podlahu potřeba ze dvou důvodů – jednak je to ochrana zámků podlahy, jednak zvýšení komfortu – akustického a při došlapu. Jen si představte, že už nikdy nebudete muset položit chodidlo na studenou dlažbu. Vinylové podlahy s integrovanou podložkou jsou příjemné na došlap (pružné), teplé a bezpečné.

Stejné vlastnosti mají i podlahy s kompozitním jádrem. Odolný povrch tvoří PUR vrstva s protiskluznou úpravou. Tu ocení senioři, děti i domácí mazlíčci. Současně je šetrná ke kloubům, což je vítaná vlastnost při dlouhém stání u vaření.

Vinylové podlahy s akustickou podložkou lze bez problémů instalovat i při podlahovém topení. Mají nízký tepelný odpor a tato kombinace je chytré řešení.

Foto: dobrepodlahy.cz

Příjemné a tiché podlahy mají nízký tepelný odpor a jsou vhodné na podlahové topení

Tichá vinylová podlaha do zatěžovaných prostorů domácnosti 

Podlahy dostávají v průběhu let zabrat, zejména potom ty v kuchyni, obývacím pokoji a na chodbě. Popadané nádobí, mokrý deštník a špinavé boty nebo rodinná oslava dají zabrat každému materiálu. Při vysoké zátěži vzniká samozřejmě hluk, ale také dochází k opotřebení podlahy. Proto vyberte podlahu, která je tichá a odolná proti vysoké zátěži. Poznáte ji tak, že má vhodnou tloušťku nášlapné vrstvy (min. 0,3 mm).

Aby se vinylová podlaha hodila ke kuchyňské lince i vybavení jídelny, můžete vybírat ze stovek dekorů. Lehce tak vykouzlíte interiér s nádechem venkova, moderního hi-tech interiéru i rustikálního stylu. Pokud do kuchyně nechcete klasický dekor dřeva, pak jsou tady další možnosti, třeba moderní dekory betonu nebo dlažby.

Obrovskou výhodou vinylu je, že ho můžete využít pro sladění celého interiéru. Je to systém 3v1 – podlahu, schody a soklové lišty vyřešíte snadno najednou. Kromě schodů a podlah vypadá totiž dobře i jako obklad stěn. Tento systém dostal jméno Smart Concept a je skvělý v každém interiéru.

Foto: dobrepodlahy.cz

Designový interiér s vinylovými schody Ecoline Click 9551 dub champagne

Tiché vinylové schody Silent Step

Schody z vinylu Silent Step mají jedinečné uživatelské vlastnosti: jsou protiskluzné a zároveň příjemné, teplé, vysoce odolné a výborně tlumí hluk. Schody jsou dodávány jako stavebnice a navazují na podlahu. Výhodou vinylu je to, že se jedná o pružný materiál, který je šetrný k pohybovému aparátu. Ani při chůzi po schodech už nemusí trpět kolena nebo kyčle.

Dekor schodů je maximálně autentický a přímo navazuje na vinylovou podlahu. Dosáhnete tak jednoduše sjednoceného a designového interiéru. O údržbu nemějte obavy, nemusí se lakovat, přebrušovat ani olejovat a údržba je stejně snadná jako u vinylových podlah.

Ticho je v dnešní hlučné době důležité a dlouhodobé vystavení hluku má škodlivý vliv. Organismus potřebuje odpočinek a třeba i hlučná chůze v době, kdy chcete spát, má negativní efekt. Dopřejte si tiché podlahy a užívejte si zaslouženého klidu.

Škodlivé látky a podlahové topení 

Ohříváním podlahovin na podlahovém topení může docházet k uvolňování zdraví škodlivých látek. Jediným způsobem ověření míry nezávadnosti podlah je porovnání emisních certifikátů. Rozdíly mezi nimi jsou propastné. Nejčastější certifikáty Floorscore, M1 nebo A+ vůbec netestují, zda podlaha obsahuje například obávané ftaláty.

Chcete-li mít jistotu, že vaše zdraví nebude ohroženo, vyžadujte podlahy s certifikáty Indoor Air Comfort Gold nebo Greenguard Gold.

Foto: dobrepodlahy.cz

Kvalitní vstupní suroviny jsou zárukou toho, že ani při pokládce na podlahové topení nebude interiér zamořený škodlivými emisemi. Jen tyto jsou zárukou zdravé domácnosti bez jedů

Foto: dobrepodlahy.cz

Koncept zdravé domácnosti - certifikát Greenguard Gold

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám