Hlavní obsah

Jak ekonomicky vytápět i chladit

Jestli lze o něčem prohlásit, že tím zabijete dvě mouchy jednou ranou, pak je to možnost vytápění objektu v zimním období a ochlazování v době veder pouze jedním zařízením. Bonusem navíc je čistý vzduch bez alergenů a pachů.

Foto: Daikin

Nová klimatizace Perfera dosáhne celoroční účinnosti až A++ při vytápění a A+++ při chlazení a snižuje tak provozní náklady

Článek

Zařízením, které tento požadavek dokáže snadno splnit, je tepelné čerpadlo vzduch-vzduch, neboli klimatizace. Vzhledem k tomu, že využívá jako každé tepelné čerpadlo velký podíl obnovitelného zdroje energie, je jeho provoz energeticky efektivní a šetří tak vaši peněženku. Klimatizační jednotky společnosti Daikin s označením Perfera jsou optimalizované pro vytápění a prodávají se ve dvou variantách – nástěnné a parapetní. V obou případech jsou tyto jednotky schopné v zimě místnost účinně vytápět a v létě ochlazovat. Obě možnosti jsou přitom plnohodnotné a doplněné řadou uživatelsky komfortních funkcí.

Inteligentní chlazení 

U funkce klimatizace je dobré zmínit výhody nástěnné varianty, která má program na detekci pohybu osob v místnosti, jenž zajistí, aby studený vzduch proudil do těch míst, ve kterých se nikdo nenachází. Kdo zažil proudící studený vzduch klimatizace doslova na vlastní tělo, tuhle funkci jistě ocení.

Zároveň má jednotka takzvané 3D proudění vzduchu, což je kombinace vodorovného a svislého natáčení zajišťujícího proudění vzduchu do všech koutů místnosti (vyjma toho, kde se právě nacházíte). Pro ekologicky smýšlející uživatele vyzdvihneme technologii Bluevolution, jež využívá ekologičtější a účinnější chladivo R-32, které používá jak nástěnná, tak parapetní varianta.

Foto: Daikin

Nástěnná jednotka Perfera zbaví vzduch alergenů i nepříjemných pachů

Vytápění na míru

V případě potřeby vytápění je důležité zmínit, že si můžete nastavit režim podle momentálního rozpoložení. Jestliže například přijdete do chladné místnosti, navolíte si Heat Boost, který zajistí rychlé vytápění interiéru i při venkovní teplotě -25 °C.

Pokud vlastníte parapetní variantu a máte rádi posezení u krbu, vyberete si program Heat Plus, což znamená sálavé teplo. Parapetní jednotka má i funkci proudění horkého vzduchu k podlaze, což nahradí podlahové vytápění, vaše nohy tak budou stále v teple. Jedním zařízením tedy nahradíte krbová kamna i podlahové vytápění.

Foto: Daikin

Parapetní jednotka Perfera umí vyvolat pocit sálavého tepla a hřejivé pohody

Čistý vzduch bez zápachu

A nyní nastupuje bonus v podobě technologie Flash Streamer, při níž proud elektronů aktivuje chemické reakce mezi částicemi ve vzduchu a zbavuje ho tak alergenů, jako jsou pyly nebo plísně. Kuřáci zároveň zajásají nad deodorizačním filtrem s apatitem titanu, který vzduch zbaví nepříjemného zápachu z cigaret. Chovatelé domácích mazlíčků díky stejnému filtru nebudou cítit jejich pach.

Kdo pečlivě sleduje ekonomiku domácnosti, ocení celoroční účinnost zařízení A+++ při chlazení i vytápění. Milovníci moderních technologií se pak mohou těšit na ovládání pomocí chytré aplikace, na hlasové ovládání nebo na týdenní časovač. Nástěnné klimatizační jednotky Perfera jsou vnitřní a potřebují ke svému provozu i vnější jednotku. Tato vnější jednotka, pokud zvolíte variantu Multisplit, může pohánět až pět vnitřních zařízení.

Nástěnná jednotka Perfera zajistí chlazení, účinné vytápění i čistý vzduchVideo: Daikin

Využití klimatizace pro vytápění je vhodné zejména pro domy s nízkou spotřebou energie. Zařízení společnosti Daikin spolehlivě nahradí vytápění plynovým kotlem nebo topidlem na biomasu a navíc poskytnou svým uživatelům příjemné ochlazení v létě a čistý vzduch po celý rok.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám