Hlavní obsah

Češi sázejí stále více na internetové televize

Přestáváme tolik času věnovat živému vysílání. Seriály a filmy si raději pouštíme sami, kdy se to hodí nám. A milujeme Netflix.

Foto: Shutterstock

Češi v době pandemie tráví více času u televizních obrazovek.

Článek

Kina jsou zavřená a natáčení nových pořadů je mnohem obtížnější, není se tedy čemu divit, že televize v uplynulém roce častěji sahaly po reprízách. Přesto jsme u nich v Česku trávili rekordní množství času: v celoročním průměru čtyři hodiny denně, v prosinci dokonce pět. Slavit mohly v poslední době samozřejmě zpravodajské kanály. Data ukazují, že pro většinu z nás jsou stále klíčovým zdrojem informací.

Foto: Shutterstock

Stále oblíbenější je také odložené sledování pořadů, které nám umožňují internetové televize, jako je například Vodafone TV. Češi tímto způsobem loni sledovali vysílání průměrně skoro 34 minut denně, což je prakticky o polovinu více než o rok dříve.

Oproti klasickému pozemnímu vysílání mají internetové televize spoustu předností. Umožňují vracet se ve vysílání až o týden zpět či si pořady přehrávat opakovaně. Filmy, seriály či dokumenty je možné nahrávat i do vlastního archivu. Navíc internetové televize nabízejí divákům možnost sledovat i takové stanice, které nejsou v klasickém pozemním vysílání dostupné. Jde například o různé sportovní, dokumentární či zahraniční filmové a seriálové kanály, včetně těch prémiových.

Foto: Shutterstock

Se stále větší oblibou Češi sahají do on-line videotéky, kde si mohou pohodlně vybrat z velkého množství filmů a seriálů. Roste i jejich zájem o streamovací zábavní služby, zejména o Netflix. Pokud využívají služeb Vodafone TV, mohou si nyní seriály, filmy a dokumenty na Netflixu vychutnávat po dobu tří měsíců jako dárek.

Právě Netflix je v řadě ohledů tahounem ve svém oboru. Neustále přichází jak s prověřenými hity z kin a televizí, tak s pořady vlastní produkce, od reality shows až po plnohodnotné a výpravné seriály a celovečerní snímky. Zároveň nabízí velké množství obsahu v češtině nebo s českými titulky. Diváci mohou po zhlédnutí hodnotit zvednutým nebo obráceným palcem – podle toho jim pak Netflix doporučuje, co dalšího mohou sledovat.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám