Hlavní obsah

Za peníze z Columba projel matador českého dabingu Ameriku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Dalimil Klapka patří k matadorům českého dabingu. V branži se pohybuje přes 60 let a na svém kontě má víc než 2200 mluvených rolí. Divákům se však do paměti nejvíce vryl jako hlas neoblomného poručíka Columba či blábolícího dědy Simpsona.

V českém znění: Matador českého dabingu namlouvá postavy už přes 60 letVideo: Novinky

 
Článek

Jako strážník Merlot ze série Četníků ze Saint-Tropez daboval například i s legendárním Františkem Filipovským. Herním fanouškům se pak může vybavit legendární česká hra Mafia a postava Franka Collettiho, kterého si Klapka znovu střihnul i v loňském remastru této hry.

PODCAST V ČESKÉM ZNĚNÍ

Foto: Novinky

Podcast V českém znění

Rozhovory se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace. Nový díl vychází každý druhý čtvrtek na Novinkách a v podcastových aplikacích. Pořadem provází dabér Richard Wágner.

Střípky z natáčení můžete sledovat na Instagramu, všechny epizody naladíte i na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz

Jak na dlouhé roky v branži vzpomíná a jak se celkově během let změnila práce dabéra probral ve třetím díle podcastu Richarda Wágnera V českém znění. V něm také Klapka přiblížil, jak se jako dabér musel potýkat se svou poruchou čtení či za co utratil své honoráře z dabingu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám