Hlavní obsah

Španělské město turisty moc nemusí. Místní jsou ale milejší než Češi

Barcelona není pro turisty žádná velká neznámá. Katalánská metropole proslula zejména chrámem Sagrada Família a dalšími Gaudího stavbami. Jak ovšem vypadá život ve druhém největším španělském městě, kde před několika lety masivně demonstrovali proti masovému cestovnímu ruchu, pohledem místního? Poslechněte si o tom v nové epizodě podcastu Pas a pusu.

Foto: Novinky

Pas a pusu

Článek

Češka Kristina Andonov strávila v Barceloně čtyři roky. Za tu dobu se město, v němž žije přes 1,6 milionu obyvatel, stalo jejím druhým domovem. Kolikrát za tu dobu byla v Gaudího slavné katedrále? Jaká další místa v Katalánsku doporučuje k návštěvě? Jak moc zakořeněná je katalánská národní identita? A proč jsou místní i přes určitou rezervovanost milejší než Češi? I to se dozvíte v novém dílu Pas a Pusu.

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám