Hlavní obsah

Není to zelená postavička, přesto jeho hlas v reklamách okamžitě poznáte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlas českého herce a dabéra Zdeňka Mahdala zřejmě není nutné dlouho představovat. Kromě toho, že jej můžete slyšet v celé řadě reklam, daboval společně s Magdalenou Reifovou legendární sitcom Chůva k pohledání. I na něj zavzpomínala dvojice v dnešní epizodě podcastu V českém znění.

V českém znění: Magda Reifová a Zdeněk MahdalVideo: Novinky

 
Článek

Jako malá zazářila Magdalena Reifová v řadě dětských filmů a seriálů, jako například Páni kluci nebo Indiáni z Větrova. A v dětské tvorbě pokračovala i v dospělosti, nejmladší generace si ji pamatují zejména jako televizní Majdu z Kouzelné školky, kde se po boku skřítka Františka objevuje už přes dvacet let. Dabingu se přitom už v posledních letech nevěnuje.

Naopak herce Zdeňka Mahdala více uslyšíte, než uvidíte. Před kamerou se objevuje spíše v epizodních rolích, těch dabingových už má ale nespočet. Svůj výrazný hlas propůjčil mimo jiné hercům, jako je Nicolas Cage nebo Hugh Jackman, často ale zaznívá i v reklamách či na audioknihách.

Společně s Reifovou jsou pak nezapomenutelní zejména díky dvojici Fran Fine a Maxwell Sheffield, kterou dabovali v seriálu Chůva k pohledání.

Jak vzpomínají na společné dabování? Stihli se během dabingu potkat před mikrofonem a kdo je vždy dokázal svými replikami rozesmát? Jaké byly jejich první role a na které vzpomínají nejraději? To a více se dozvíte v šestnáctém díle podcastu V českém znění. Střípky z pořadu můžete sledovat i na Instagramu.

PODCAST V ČESKÉM ZNĚNÍ

Foto: Novinky

Podcast V českém znění

Rozhovory se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace. Nový díl vychází každý druhý čtvrtek na Novinkách a v podcastových aplikacích. Pořadem provází dabér Richard Wágner.

Střípky z natáčení můžete sledovat na Instagramu, všechny epizody naladíte i na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám