Hlavní obsah

Mateřská abeceda a první negativní věc, co kdy kdo řekl o mušelínu

Novinky, Tereza Rakoušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně moderovala první sérii podcastu, dnes je v něm váženým hostem. Ráda šije, sleduje seriál Gilmorova děvčata a nově také pěstuje vlastní ovoce a zeleninu. K točení podcastu se už vracet nehodlá, volný čas tráví raději pohybem nebo péčí o pracně vybudovanou zahrádku na chalupě. Její syn je v přírodě jako ryba ve vodě, jeho vášeň pro městské autobusy ale stále přetrvává.

Foto: Novinky

Po mateřských stopách

Článek

V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:

  • Co napsat do googlu, když sháníte hovnocuc (13:46)
  • Jak se sází buřtovník (24:34)
  • Kdy a proč se Lucčin syn naučil slovo Sakristie (33:58)
  • Mateřská abeceda (35:20)

Je to už tři měsíce, co podcast PMS vychází bez jejího přičinění, ona se ale rozhodně nenudí. Svůj čas se rozhodla naplnit různorodými aktivitami, takže pravidelně cvičí, zahradničí nebo připravuje střihy softshellových modelů pro nadcházející podzimní období.

Jakmile Lucka přestala podcast točit, jiné začala poslouchat. Do nedávné doby nepolíbená českou podcastovou scénou nyní prozkoumává a vzdělává se formou mluveného slova a nemůže si to vynachválit. V rozhovoru padnou také tipy na zajímavou literaturu pro ženy a matky nebo na seriály a filmy ideální pro společný večer s partnerem.

Lucka se v rozhovoru rozpovídá nejen o své nové vášni pro zahradničení, ale třeba i o změnách v chování syna Kubíka poté, co začali trávit více času na chalupě a přírodě. Zmíní také nedávný zážitek s covidem, který překazil rodinnou dovolenou a skončil příjezdem sanitky.

Terka Lucce na oplátku povypráví o zápisu syna Artura do jeslí, o první zkušenosti s tetováním a o přípravách na svatbu kamarádky. Proberou společně rozdíly v chování jejich synů na koupališti, v jejich oblíbené stravě, i rozdílné preference v pohádkách.

V druhé části epizody Lucka spolu s Terkou proberou mateřství od A do Z, od každého písmene alespoň jedno slovo nebo slovní spojení, které souvisí s mateřstvím. Být mámou totiž neznamená jen péči o stravu a spánek dítěte, také se z vás stane chodící encyklopedie a medik amatér.

Rozhovor s maminkou Luckou si můžete poslechnout v přehrávači v úvodu článku.  

Podcast o mateřství s Terezou Rakoušovou a Žanetou Stratílkovou a jejich hosty. Dříve známý jako Pandemické matky sobě. I nyní rozebírá taje a záhady rodičovství. Vydejte se po stopách mateřství každou středu na Novinky.cz.

Poslouchejte každou středu na Novinky.cz, Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts nebo jiné oblíbené podcastové aplikaci.

Také nás můžete sledovat na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám