Hlavní obsah

Jak nocovat na cestách? Za pár korun dobrodružství, za miliony pocit německého důchodce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nocleh na cestách bývá co do plánování nejnáročnější i proto, že pak ten plán musíte dodržet. Existují ale možnosti, které vám umožní plánovat jen velmi nahrubo, pokud vůbec – obytná auta, přívěsy, střešní stany či kempovací vložky do dodávek.

 
Článek

S nejistotou stran dostupnosti ubytovacích kapacit po koronavirové pandemii – alespoň tedy doufejme, že s masivním očkováním zhusta skončí – v posledních měsících nesmírně roste zájem Čechů o všemožné příbytky na kolech. Jenže který vybrat? Který z nich je ten nejlepší?

Ve třetím dílu podcastu Po asfaltu se věnuji ubytování na cestách takřka „na vlastní pěst” – od stanu, který sbalíte a hodíte do kufru sporťáku, přes střešní stan, obytnou vložku do klasické dodávky, karavan-přívěs a malé obytné auto až po poměrně velkou obytnou dodávku s vlastní sprchou a toaletou.

Roadtrip po Česku: 14 zajímavých míst, o kterých možná netušíte

AutoMoto

Všechny tyto možnosti jsem v posledních několika měsících vyzkoušel. K některým jsem měl zpočátku nedůvěru, ale ony mě přesvědčily o tom, že jejich obliba má své konkrétní důvody. Jiné vypadaly slibně, ale v realitě to zas tak slavné nebylo. Který ze způsobů ubytování je tedy nejlepší? Každý má své výhody a nevýhody a hodí se pro různé účely; vybírat musíte sami podle vlastních priorit.

A samozřejmě podle toho, kolik peněz chcete investovat – zejména vstupní náklady jsou u jednotlivých variant rozdílné řádově. S obyčejným stanem se dá cestovat levně a můžete se dočkat i všemožných dobrodružství. V obytném autě vám zase nespadne strop na hlavu, ale taky za něj musíte pořádně zaplatit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám