Hlavní obsah

Brněnský přízvuk českého dabéra milují děti i dospělí. Film okamžitě uhodnete

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv je Zbyšek Pantůček dvorním dabérem Colina Firtha, jeho hlas znají děti i dospělí také z Madagaskaru, kde herec s brněnskými kořeny jedinečně nadaboval lemura Maurice. Kromě toho si před kamerou společně s Martinou Hudečkovou připomněl dvacáté výročí Deníku Bridget Jonesové, který na řadě obrazovek o Vánocích prostě nesmí chybět.

V českém znění: Deník Bridget JonesovéVideo: Novinky

 
Článek

Během čtyřiceti let zazněl hlas herečky Martiny Hudečkové ve stovkách rolí, pro diváky však především představuje dvorní dabérku herečky Renée Zellwegerové. Namluvila s ní všechny díly trilogie o Bridget Jonesové, a to několikrát pro různé televize. Za její zpracování také Hudečková obdržela Cenu Františka Filipovského.

Dlouholetou kariéru v dabingu má i Zbyšek Pantůček, který namluvil většinu filmů s Colinem Firthem. Pro svůj široký hlasový záběr je často obsazován i do pohádek a animovaných snímků. Málokdo například tuší, že mezi jeho postavy patří i flegmatický lemur Maurice ze série Madagaskar, kterému přiřkl specifický brněnský hantec.

Jaký vztah mají k hercům, které dabují? Dokáží si své dabované filmy užít i jako diváci? A co říkají na trend kýčovitých vánočních svetrů? To se dozvíte ve speciálním vánočním díle podcastu V českém znění, který vede dabér Richard Wágner. Střípky z pořadu můžete sledovat i na Instagramu.

PODCAST V ČESKÉM ZNĚNÍ

Foto: Novinky

Podcast V českém znění

Rozhovory se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace. Nový díl vychází každý druhý čtvrtek na Novinkách a v podcastových aplikacích. Pořadem provází dabér Richard Wágner.

Střípky z natáčení můžete sledovat na Instagramu, všechny epizody naladíte i na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám