Hlavní obsah

Blahobyt nám brání v hledání duchovního rozměru, říká kněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce připomínají narození Ježíše Krista. Jak jsou na tom ale Češi s vírou? Změnila pandemie koronaviru jejich smýšlení o Bohu? A co je to hmotný ateismus? Povídáme si s knězem Františkem Vehovským, který je pověřen správou farnosti Rudná a Tachlovice a také je provizorem Strahovského kláštera.

Foto: Novinky

Hostem pořadu Jiný hrníček byl František Vehovský.

Článek

„Covid je pro nás výzvou, neřekl bych trestem od Pána Boha, abychom začali dělat věci jinak... A možná budeme více citliví na duchovno, spirituálno,“ zamýšlí se Vehovský nad otázkou pandemie a víry.

Dnešní mladá populace se má totiž podle něj příliš dobře, nezažila válku, hlad či bídu, a proto vnímá pandemii jako zkoušku či výzvu.

Nesmíme si nechat ukrást Vánoce

„Advent je touha a očekávání a Vánoce prožívání radosti. Během adventu bychom se měli natolik vnitřně ztišit, zajít si třeba na koncert, abychom v sobě pročistili své nitro, své touhy k tomu, abychom dokázali prožít tu skutečnou radost. Radost z toho, že se Bůh stal člověkem, a radost z toho, že se obdarováváme,“ říká František Vehovský s tím, že čas klidu a míru se svými nejbližšími bychom si neměli nechat vzít.

„Všem, i těm, co nevěří v Boha, přeji, aby se jich o Vánocích dotkl takový ten Boží pokoj,“ říká s úsměvem kněz.

Jiný hrníček

Zajímavosti zachycené redaktory serveru Novinky.cz, na které nezbyla vlastní škatulka. Podcast o tom co hýbe, nebo hýbalo světem. Přehrajte si Jiný hrníček na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám