Hlavní obsah

Zimní týden: Mrazivá rána, sněhové přeháňky a klouzající silnice

Po víkendovém sněžení si počasí i v tomto týdnu uchová zimní charakter s občasným sněžením či přeháňkami. Ráno se bude tvořit náledí či zmrazky a ojediněle se budou objevovat i mrznoucí mlhy, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 6.12. 2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí bude převážně oblačno, na horách s občasným sněžením, jinde s přeháňkami a teplotami od -1 do 3 °C.

V úterý bude přes naše území přecházet slabá okluzní fronta. „Bude oblačno až polojasno, během dne na západě území až zataženo s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami,” uvedla Honsová s tím, že jinde budou přeháňky pouze ojedinělé.

Ranní minima klesnou na -2 až -6 °C, ojediněle i -8 °C, přes den se teploty dostanou na -2 až 2 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo, sněhové přeháňky by měly být pouze ojedinělé, přičemž během dne může být přechodně i polojasno a ráno se mohou místy objevovat mrznoucí mlhy.

Ráno budou teploty klesat k -3 až -7 °C, ojediněle až -10 °C, přes den se dostanou na -2 až 2 °C.

S velkou oblačností a zataženou oblohou je třeba počítat ve čtvrtek. Opět se občas vyskytne sněžení či přeháňky, v nížinách se může jednat o srážky smíšené. Ranní minima zůstanou v intervalu -3 až -7 °C, nejvyšší vystoupají na -1 až 3 °C.

Podobně bude i v pátek. Nejčastěji oblačno až zataženo s občasným sněžením či přeháňkami. V nížinách se opět může jednat o srážky smíšené. Ranní minima zůstanou mezi -3 a -7 °C, nejvyšší vystoupají na -1 až 3 °C.

Po oba víkendové dny by mělo převládat oblačno až zataženo s občasným sněžením či přeháňkami, které mohou být v nížinách ojediněle i smíšené či mrznoucí. Ráno budou teploty klesat k -2 až -6 °C, přes den se dostanou na -1 až 3 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám