Hlavní obsah

Vydatné srážky na východě doprovází i velmi silné bouřky, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vydatné deště ve východních oblastech republiky, doprovází v části Moravskoslezského kraje velmi silné bouřky s krupobitím. Srážky mohou ojediněle způsobit rychlý vzestup hladin na menších tocích.

Foto: Windy

Bouřky na východě republiky

Článek

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek předchozí výstrahu před vydatnými srážkami opakovaně upřesnil.

„V okolí Studénky se vyskytují obnovující se bouřky, při kterých podle radarových odhadů spadlo až kolem 50 milimetrů za hodinu. Objevovat se mohou i menší kroupy,” upozornili meteorologové ve čtvrtek odpoledne. Následně doplnili varování i pro oblast Vsetína a Valašského Meziříčí.

I nadále platí, že se varování týká částí Pardubického a Jihomoravského kraje a rovněž platí pro Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj s tím, že šestihodinové srážkové úhrny budou kolem 30 milimetrů, 24hodinové pak až kolem 50 milimetrů.

Déšť by se měl ve čtvrtek vyskytovat prakticky na celém území. Na východě se mohou objevit rovněž ojedinělé bouřky a pršet by tam místy mělo i v pátek.

O víkendu by se měly pouze ojediněle vyskytovat přeháňky a převládat by měly letní teploty.

O víkendu se ukáže léto

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám