Hlavní obsah

Víkend se pokazí, příští týden ale slibuje i 20 °C

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závěru pracovního týdne se dočkáme příjemných teplot, které v sobotu krátce přeruší přechod studené fronty. V příštím týdnu by se měla odpolední maxima dostávat až k 20 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 25.3.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Máme před sebou konečně dny ve znamení jarního charakteru počasí, které se k nám vrací téměř po měsíci, neboť letošní první dvacítku jsme naměřili už 23. února ve Vyšším Brodě,” konstatovala Honsová s tím, že březen mnoho jarních dnů nepřinesl.

Ve čtvrtek bude převládat polojasno až oblačno s teplotami mezi 12 a 16 stupni.

Podobně tomu bude i v pátek, kdy ranní minima klesnou na 3 až -1 °C a nejvyšší denní vystoupají na 13 až 17 °C.

V sobotu bude polojasno až oblačno, kvůli studené frontě, která bude přes naše území přecházet, bude zataženo s deštěm nebo přeháňkami, které budou v horských oblastech sněhové. Ranní teploty klesnou na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, na západě do 10 °C.

„Po přechodu studené fronty přijde od západu ochlazování. Mírný jižní vítr se bude měnit na západní a zesilovat na čerstvý s nárazy až 60 kilometrů v hodině,” popsala Honsová.

V neděli by mělo být polojasno, na východě zpočátku dne až oblačno s přeháňkami. V Jeseníkách a Beskydech by měly být sněhové. Ráno teploty klesnou na 3 až -1 °C, odpolední vystoupají na 9 až 13 °C.

Vláda chce uzavřené okresy i přes Velikonoce

Domácí

V pondělí by mělo být více oblačnosti na severu republiky, kde bude zataženo s ojedinělými přeháňkami, na zbytku území bude polojasno až oblačno. Ranní minima se dostanou na 4 až 0 °C, denní maxima vyrostou na 13 až 17 °C.

V úterý i ve středu by již měla dominovat  polojasná obloha. V úterý ráno klesnou teploty na 7 až 3 °C, aby se přes den dostaly na 15 až 19 °C.

Středa nabídne ranní minima v intervalu 8 až 4 °C a odpolední teploty mezi 16 a 20 °C.

Změna času: Kdy a proč se střídá zimní a letní čas?

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám