Hlavní obsah

Přijdou silné bouřky a kroupy, ale v pondělí budou zase tropy

Už v neděli večer by měly dorazit do Česka silné bouřky, které mohou podle varování Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) doprovázet kroupy, nárazový vítr a přívalové srážky. Kýženého ochlazení se ale nedočkáme, protože už pro pondělí uvádí předpověď opět tropické hodnoty.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 20.6.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V neděli pozdě odpoledne, večer a v noci na pondělí očekávají meteorologové v Čechách – s výjimkou východních – silné bouřky s nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině, kroupami a přívalovými srážkami, při nichž může napršet asi 30 milimetrů vody. „Silné bouřky se mohou ojediněle vyskytovat i v dalších dnech," varovali meteorologové.

V pondělí ale předpověď stále ještě uvádí pro celou republiku tropické teploty.

„V pondělí ještě mohou nejvyšší teploty překročit 31 °C, zejména na východě. Od pondělního odpoledne se mohou vyskytovat silné bouřky s přívalovými srážkami, nárazy větru a kroupami,“ konstatovali meteorologové.

Česko zasáhnou silné bouřky s krupobitím a přívalovým deštěm, varovali meteorologové

Domácí

„Nad střední Evropou se bude vlnit frontální rozhraní oddělující teplý vzduch na východě od chladnějšího na západě,“ stojí v předpovědi, podle které by mělo být v pondělí oblačno až polojasno, přechodně až zataženo.

V pondělních bouřkách se podle meteorologů mohou vyskytnout nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h), kroupy nebo přívalové srážky s úhrny kolem 40 mm.

Srážky se mohou vyskytovat až do pátku, kvůli tomu by se mělo v příštím týdnu ochladit.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám