Hlavní obsah

Teploty opět zamíří vzhůru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nárůst teplot a postupné přibývání srážek. Tak by se dal shrnout výhled počasí na závěr tohoto a úvod příštího týdne, jak jej Novinkám popsala meteoroložka Dagmar Honsová. O víkendu by se odpolední maxima mohla pohybovat až kolem 5 °C.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 13.1. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převládat nízká oblačnost. Až během dne bude docházet k jejímu ubývání, takže místy může být polojasno či skoro jasno. Odpolední teploty se budou pohybovat od 2 do 6 °C, na Ústecku bude až 8 °C.

V pátek bude převážně jasno až polojasno, místy i nadále zataženo nízkou oblačností. Ranní minima klesnou na 1 až -3, ojediněle až -5 °C.

„Během dne bude na severu zataženo až oblačno a od vyšších poloh se ojediněle přidá sněžení, jinde déšť,” doplnila Honsová. Odpolední teploty se dostanou na 3 až 7 °C.

Česko prožilo mrazivou noc, na Kvildě klesla teplota pod minus 27 stupňů

Domácí

Oblačno bude zprvu i v sobotu. Během dne nicméně může být až polojasno. Na severovýchodě území se občas objeví sněžení nebo sněhové přeháňky, v nižších polohách déšť. Ráno budou teploty klesat ke 2 až -2 °C, přes den se podívají k 1 až 5 °C.

Zásadnější změnu nepřinese ani neděle, kdy by mělo být oblačno, přechodně až polojasno. Ranní teploty budou klesat na 0 až -4 °C. Denní teploty vystoupí opět na 1 až 5 °C.

Od pondělí začne na naše území pronikat chladnější vzduch od severozápadu. Bude oblačno až zataženo, postupně se na většině území objeví sněžení nebo sněhové přeháňky, v nížinách se zpočátku bude jednat o déšť se sněhem nebo déšť.

Ranní minima poklesnou na 1 až -3 °C, odpolední se dostanou na 1 až 5 °C s tím, že pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr, který bude v nárazech dosahovat rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině.

V úterý a ve středu bude shodně oblačno až polojasno s ojedinělými sněhovými přeháňkami. V úterý minima klesnou na -1 až -5 °C, aby se teploty přes den vyšplhaly na -3 až 1 °C.

Noci budou mrazivé, sníh ale vydrží jen na horách

Počasí

Středeční ráno by mělo být ještě chladnější, teploty se budou pohybovat mezi -3 a -7 °C, přes den vystoupají na -4 až 0 °C.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Pohled na šumavský vrchol Plechý

Reklama

Výběr článků

Načítám