Hlavní obsah

Teploty budou v Česku stoupat až ke třicítce

Velmi teplý závěr nadcházejícího týdne očekává Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Podle týdenní předpovědi se totiž rtuť v teploměrech bude šplhat až ke hranici 30 °C. V noci však bude výrazně chladněji, klidně i méně než deset stupňů.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 4.9.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V neděli by mělo být jasno až polojasno, během dne zejména na horách v Čechách při přechodně zvětšené oblačnosti hrozí ojediněle přeháňky. Ráno by si především řidiči měli dávat pozor na mlhy, i když se budou vyskytovat jen ojediněle.

Nejvyšší denní teploty se budou během posledního dne v týdnu pohybovat mezi 20 až 24 °C, v noci se očekávají nejnižší hodnoty mezi 11 a 7 °C. Prakticky totožné budou nejvyšší teploty také během pondělní noci, přes den by nicméně maxima měla dosahovat 21 až 25 °C.

V úterý bude polojasno až oblačno a ojediněle se může vyskytovat slabý déšť nebo přeháňky, zejména na severu našeho území. Nejnižší noční teploty v Čechách budou 13 až 9 °C, na Moravě a ve Slezsku pak 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty se očekávají mezi 21 a 25 °C.

Ve středu by měly teploty během dne vystoupat na 22 až 26 °C, v noci budou nejnižší teploty mezi 12 a 8 °C. Totožné budou i nejnižší noční teploty pro čtvrtek, přes den by nicméně mělo být ještě tepleji – předpověď uvádí 23 až 27 °C.

Po zbytek nadcházejícího týdne bude jasno až polojasno, ráno se však stále mohou objevovat mlhy. Nejnižší noční teploty meteorologové očekávají mezi 14 a 10 °C, přes den se však rtuť v teploměrech bude šplhat až ke třicítkám, konkrétně by měly maximální teploty dosahovat 23 až 28 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám