Hlavní obsah

Říjen se rozloučí sluncem a příjemnými teplotami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr října se vesměs obejde beze srážek a nabídne příjemné teploty, které budou v druhé polovině týdne šplhat až k 16 °C. Rána oproti tomu budou často zahalena v nízké oblačnosti či mlze. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 25.10.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Po většinu posledního říjnového týdne bude počasí u nás pod vlivem oblastí vysokého tlaku vzduchu, jen v úterý a ve středu to pokazí slábnoucí studená fronta – takže frontální oblačnosti bude více. Ale deštníky budeme potřebovat zřejmě až v neděli večer,” nastínila Honsová další vývoj.

V pondělí by mělo být převážně jasno, večer se na západě začne zatahovat na polojasno až oblačno. Odpolední teploty se dostanou na 10 až 14 °C.

Kvůli přechodu studené fronty bude v úterý převládat oblačno až zataženo. Na západě bude v průběhu dne oblačnosti ubývat až na polojasno. Ráno se budou ojediněle objevovat mlhy či nízká oblačnost a teploty klesnou na 3 až -1 °C, přes den se dostanou na 9 až 13 °C.

Ve středu bude zpočátku ještě oblačno, postupně polojasno či jasno. Ráno se místy objeví mlhy či nízká oblačnost. Minimální teploty budou klesat na 5 až 1 °C, při jasné obloze na –1 °C, odpolední vystoupají na 12 až 16 °C. V místech s nízkou oblačností bude o něco chladněji.

Ve čtvrtek bude převážně jasno, ráno místy opět s mlhami či nízkou oblačností, která se ojediněle může udržet i po celý den. Ranní minima klesnou na 5 až 1 °C, při vyjasnění na –1°C. Přes den vystoupají na 12 až 16 °C, přičemž v místech s nízkou oblačností bude chladněji.

Silný vítr přestěhoval vodu v Balatonu

Evropa

Jasno či polojasno očekávají meteorologové i v pátek. Ráno se opět místy objeví mlhy či nízká oblačnost, které se ojediněle mohou udržet i po celý den. Ráno teploty klesnou na 5 až 1 °C, při vyjasnění znovu až na –1 °C. Odpolední maxima zůstanou mezi 12 a 16 °C, byť v místech s nízkou oblačností bude chladněji.

Prakticky stejně jako v pátek by mělo být i v sobotu.

Změnu přinese neděle, kdy se polojasná obloha začne v průběhu dne od západu zatahovat a místy se přidají přeháňky. Ranní minima zůstanou mezi 5 a 1 °C, odpolední vystoupají na 10 až  14 °C.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám