Hlavní obsah

Příští týden bude mrznout a sněžit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští týden bude v porovnání s nynějším rázem zimy nezvykle chladný. Teploty se měly pod nulu dostat i přes den a mělo by vydatně sněžit. Vyplývá to z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Nacho Doce, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Výhled se týká období čtyř týdnů od 8. února do 7. března. „Průměry nejvyšších denních teplot by v prvním týdnu předpovědi měly být kolem -3 stupňů Celsia,” uvedli meteorologové.

Výrazně ochlazovat by se mělo začít už v neděli. Nejchladněji by pak mělo být v úterý, kdy teploty v noci mohou spadnout až k -15 stupňům a přes den k -5. Pak se sice lehce oteplí, přes noc ale teploty budou nízko celý týden a přes den se nad nulu dostanou zřejmě nejdřív v pátek.

I následující týdny nebudou nijak zvlášť teplé a budou se teplotně pohybovat mezi průměrem a podprůměrem. Vzhledem k tomu, že jde o výhled, nelze vyloučit, že i v těchto týdnech může teploměr krátkodobě ukazovat nadprůměrné teploty. Průměrné denní teploty pro toto období jsou mezi -2,1 stupně a 3 stupni.

Srážkově by první týden měl být nadprůměrný, druhý spíše průměrný až nadprůměrný. Poslední únorový a první březnový týden pak spíše průměrné.

Reklama

Výběr článků

Načítám