Hlavní obsah

Příjemné letní teploty ještě nekončí

Novinky, jas

Nadcházející víkend nabídne letní teploty, ale též přeháňky či bouřky. Příjemné odpolední teploty kolem 25 °C by podle meteoroložky Dagmar Honsové měly vydržet minimálně v první polovině příštího týdne.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Čtvrtek bude zřejmě nejteplejším zářijovým dnem – kolem tlakové výše nad východní Evropou  k nám bude proudit teplý vzduch od jihu a odpolední teploty se zastaví až na 28 °C,” uvedla Honsová.

Mělo by být jasno, na severozápadě později během dne až polojasno. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 24 a 28 °C.

V pátek bude převážně jasno až polojasno. Na západě může být oblačnosti více a objevit se mohou přeháňky či bouřky. Ráno se mohou objevovat mlhy a minima klesnou na 14 až 10 °C. Odpoledne se teploty dostanou na 23 až 27 °C.

V závěru týdne už bude počasí ovlivňovat brázda nízkého tlaku vzduchu, díky čemuž by přeháňky měly být četnější a ojediněle se budou objevovat i bouřky.

V sobotu tak bude polojasno až oblačno, místy s přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 14 až 10 °C, odpoledne teploty vystoupají na 21 až 25 °C, na Moravě a ve Slezsku se budou ještě pohybovat mezi 23 až 26 °C. Ojediněle dojde i na bouřky.

Podobně by mělo být i v neděli. Oblačno až polojasno doplní místy přeháňky a ojedinělé bouřky. Ráno teploty klesnou na 15 až 11 °C, odpoledne vystoupají na 21 až 25 °C.

V pondělí ani v úterý se počasí ještě nezmění. Ranní minima po oba dny klesnou na 15 až 11 °C s tím, že ojedinělé mlhy vystřídá v průběhu dne oblačno až polojasno. Nejvyšší odpolední teploty zůstanou mezi 21 a 25 °C.

Polojasná obloha by měla převládat ve středu. Při přechodně zvětšené oblačnosti se objeví přeháňky či bouřky. Ráno se ojediněle může objevovat nízká oblačnost, případně mlhy. Ranní teploty zůstanou mezi 15 a 11 °C, odpolední zůstanou mezi 21 a 25 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám