Hlavní obsah

Přijdou silné bouřky, zvednou se hladiny toků, varovali meteorologové

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v úterý vydal výstrahu před vydatným deštěm a následnými povodněmi. Výstraha platí od úterního večera až do čtvrteční půlnoci.

Foto: Windy

Předpověď předpokládaných srážek a bouřek ve středu 10. června v 20 hod.

Článek

Výstraha před velmi vydatným deštěm, kdy za 24 hodin může napršet více než 70 mm, platí od úterních 18 hodin pro části Jihočeského kraje. Může dojít k pádu stromů nebo průtoku vody přes komunikace či k jejich podemletí. Výstraha před vydatným deštěm platí od úterních 18 hodin pro části kraje Středočeského, Jihočeského, Plzeňského a Vysočiny.

Foto: Novinky

Mapa meteorologických výstrah 10. června odpoledne

Hasiči po bouřkách zachraňovali lidi z rozvodněných řek, jeden mrtvý

Domácí

Před povodněmi pak meteorologové varovali v části krajů Jihočeského a Plzeňského s platností od úterní půlnoci až do čtvrtečního poledne.

Meteorologové varovali rovněž před silnými bouřkami, výstraha platí od středečního poledne do půlnoci pro kraje Olomoucký, Zlínský, Moravskoslezský. Napršet může 30 mm srážek.

Povodňová bdělost je pak doporučována od středečního poledne do čtvrtečního poledne v krajích Jihočeském, Jihomoravském a na Vysočině, stejně jako ve Zlínském a Moravskoslezském kraji. Bdělost se doporučuje v situaci, kdy se ještě nevylévá voda z břehů místních toků.

V minulých dnech silné bouřky s rozvodněním místních toků zasáhly především Olomoucký kraj.

Povodně na UničovskuVideo: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám