Hlavní obsah

Počasí nabídne slunce a teploty až 15 °C

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr tohoto i první polovina příštího týdne přinesou slunečné počasí se zvolna narůstajícími teplotami, které se v maximech budou postupně dostávat až na 15 °C. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry panoramatických kamer 10.3.2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Počasí u nás bude i nadále pod vlivem oblasti vysokého tlaku vzduchu od severovýchodu, postupně od východu. Denní délka slunečního svitu se bude zastavovat až na 11 hodinách,“ uvedla Honsová.

Ve čtvrtek bude převládat jasno či skoro jasno, pouze na severovýchodě republiky může být přechodně až oblačno, v Beskydech se sněhovými přeháňkami. Odpolední teploty se dostanou na 6 až 10 °C, na severovýchodě budou pouze kolem 3 °C.

Na Jizerce klesla v noci teplota znovu pod minus 20 stupňů

Počasí

Jasno či skoro jasno bude i v pátek. Ráno teploty klesnou na –4 až –8 °C, na východě může teplota činit i –10 °C. Přes den vystoupají na 3 až 8 °C. Pocitovou teplotu bude dále snižovat čerstvý vítr.

V sobotu bude jasno až skoro jasno. Ranní teploty budou klesat na –3 až –7 °C, na východě území až na –10 °C. Denní teploty vystoupí na 2 až 6 °C, v Polabí až na 8 °C,“ uvedla Honsová. I nadále bude foukat čerstvý vítr.

Prakticky stejně bude i v neděli. Ranní minima setrvají na sobotních hodnotách, denní maxima se vyhoupnou na 4 až 9 °C.

Od pondělí do středy bude i nadále převládat jasno až skoro jasno, lišit se budou teploty. V pondělí ráno klesnou na –3 až –7 °C, přes den vystoupají na 6 až 10 °C.

V úterý se minima podívají na 0 až –4 °C. Přes den se budou teploty pohybovat mezi 10 a 14 °C.

Ve středu klesnou ranní minima na 3 až –1 °C, nejvyšší denní teploty se dostanou na 11 až 15 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám